AFP
NOS Voetbal

Ook Platini in beroep tegen straf

Michel Platini vecht zijn schorsing van acht jaar aan bij het internationaal sporttribunaal CAS. Hij noemt de straf een aanfluiting. "De uitspraak verbaast me niet. Dit is een vooropgezet spel om mijn naam te besmeuren door instanties die elke geloofwaardigheid kwijt zijn. Ik heb een schoon geweten.''

De voorzitter van de UEFA stapt direct naar het hoogste rechtsorgaan in de sport. De Fransman kondigde ook aan dat hij van plan is naar de burgerlijke rechter te stappen om een schadevergoeding te eisen voor al het leed dat hem is aangedaan tijdens de procedure van de ethische commissie van de FIFA.

UEFA steunt Platini

De UEFA heeft in een korte verklaring op de website geschreven dat de Europese voetbalbond achter zijn geschorste voorzitter blijft staan. De Europese voetbalbond schrijft dat de bond extreem teleurgesteld is in de beslissing van de ethische commissie van de FIFA om Platini voor acht jaar te schorsen.

Maar de bond benadrukt dat de juridische procedure nog niet voorbij is. De UEFA steunt Platini in zijn recht om in beroep te gaan tegen zijn straf om op die manier zijn naam te zuiveren.

Gedurende de schorsing van Platini worden zijn taken als UEFA-voorzitter waargenomen door de Spanjaard Ángel María Villar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl