Wim Jonk als toeschouwer op De Toekomst Pro Shots

Wim Jonk is niet van plan om zomaar te vertrekken als hoofd jeugdopleiding bij Ajax. Dat laat hij weten middels een interview in De Telegraaf. "Als Ajax echt van mening is dat ik ben ontslagen, dan verzet ik me daartegen", zegt Jonk in het gesprek met de krant.

De oud-speler kreeg maandag van de Ajax-directie te horen dat hij moet vertrekken. "Ik kreeg een brief met hun zienswijze en een persbericht onder mijn neus geschoven. Met die verklaring ging ik niet akkoord, omdat de indruk werd gewekt dat het een gezamenlijk standpunt was."

'Plan Cruijff niet uitgevoerd'

Jonk steekt zijn teleurstelling en woede niet onder stoelen of banken. "Ik luid intern al heel lang de noodklok, mondeling en schriftelijk bij alle betrokkenen. Uiteindelijk draaide het om het uitvoeren van het Plan Cruijff en dat is niet gebeurd."

Volgens Jonk is het fout gegaan, omdat binnen Ajax niet duidelijk is wie waar verantwoordelijk voor is. "We kwamen met de directie en het technisch hart in elkaars domein. Dus zei ik: we moeten het beter afkaderen. Achteraf kun je zeggen dat het een fout was om niet vanaf het begin veel duidelijkere piketpaaltjes te slaan."

De onrust in Amsterdam duurt al maanden. Jonk schoof niet meer aan bij overleggen van het technisch hart, bestaande uit Edwin van der Sar, Frank de Boer, Marc Overmars en Dennis Bergkamp. Jonk vindt dat zij het Plan Cruijff niet goed naleven.

STER reclame