Directeur spelersbeleid van Ajax Marc Overmars ANP

Ondanks verschillende pogingen zijn de kampen binnen het technisch hart van Ajax nog niet dichter bij elkaar gekomen. Hoofd jeugdopleiding Wim Jonk weigert aan te schuiven bij het wekelijks overleg van trainer Frank de Boer, assistent Dennis Bergkamp en directeur spelersbeleid Marc Overmars. 

"We hebben het tig keer geprobeerd", verzuchtte Overmars bij De Tafel van Kees op Fox Sports. "Ik moet verantwoording afleggen. En dat moet iedereen; dat moet Frank, dat moet Dennis en dat moet Wim ook. Maar het gebeurt niet."

Het trio Overmars, De Boer en Bergkamp ziet meer in overleg en verwijten Jonk eigengereid te werk te gaan.  "Wim wil heel graag op zijn gebied zijn bevoegdheden hebben. Terwijl wij vinden dat alles op tafel gegooid moet worden. Dan ga je in discussie en komt er een oordeel uit."

Begin oktober gaf Jonk nog aan dat intern de discussie wel degelijk gevoerd wordt.

Jonk: ik ben niet tegen aankopen

Opstappen Ling 'verbaast niet'

Ook werd Overmars gevraagd naar het plotselinge opstappen van Tscheu La Ling als adviseur. Ling was door Johan Cruijff naar voren geschoven om de organisatie door te lichten. "Het verbaast me niet. Als ik eerlijk mag zijn, had ik niet het idee dat het soepel liep." 

De inhoud van het rapport van Ling is grotendeels langs hem heen gegaan, aldus Overmars. "Ik heb een keer met Ling gesproken, veertig minuten. Het is meer iets voor de Raad van Commissarissen, wij zijn verder redelijk buiten schot gebleven." 

Om de impasse te doorbreken is Edwin van der Sar aangesteld als voorzitter van het technisch hart. Ook neemt hij een aantal taken over van Overmars. Het rapport van Ling zou een rol hebben gespeeld in het besluit. 

STER reclame