De drukbezochte bijeenkomst in een brandweerkazerne in Wormerland
NOS Nieuws

Inspraakavonden over vluchtelingen rustig verlopen

In diverse gemeenten in het land zijn vanavond bijeenkomsten georganiseerd om bewoners te informeren over de mogelijke komst van vluchtelingen naar hun stad of dorp. De bijeenkomsten verliepen voor zover bekend zonder problemen.

Scheveningen

In Scheveningen werden bewoners geïnformeerd over de huisvesting van mensen met een vluchtelingenstatus, asielzoekers die voorlopig in Nederland mogen blijven.

Burgemeester Van Aartsen benadrukte dat hij alleen statushouders wil opvangen. Het was druk, maar de avond verliep ordelijk.

Oosthuizen

In het Noord-Hollandse Oosthuizen konden bewoners vragen stellen aan de gemeente over de mogelijke opvang van vluchtelingen.

Er kwamen niet erg veel mensen af op de bijeenkomst, die om 21.30 uur was afgelopen.

Wormerland

De gemeente Wormerland moest de avond juist verplaatsen naar de brandweerkazerne, om de vierhonderd belangstellenden binnen te kunnen laten. De gemeente wilde van de inwoners weten hoe er wordt gedacht over een mogelijke opvang van vluchtelingen. Zestien mensen hebben op de avond ingesproken.

Aan het eind van de bijeenkomst konden belangstellenden nog 1 op 1 spreken met raadsleden.

Brandstichting

Afgelopen nacht werden twee auto's van GroenLinks-fractievoorzitter Halewijn in brand gestoken. Ondanks dat ging de bewonersavond gewoon door.

"De brandstichting is heel ernstig, maar we hebben toch gemeend de bewonersavond door te laten gaan", zei burgemeester Tange van Wormerland in Nieuwsuur. "We wilden de vluchtelingenproblematiek op een beheerste manier bespreekbaar maken. Ik ben erg trots dat dat vanavond op uitstekende wijze gelukt is."

Tange gaf aan dat Wormerland "zich gaat concentreren op kleinschalige opvang".

Veel belangstelling bijeenkomst Wormerland

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl