NOS Nieuws

Van der Steur zeer geschrokken door kogelbrief

Van der Steur: bedreigingen zijn onacceptabel

Minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie zegt dat hij zeer geschrokken is van de kogelbrief aan het adres van VVD-fractievoorzitter Zijlstra. Hij noemt een kogelbrief zeer bedreigend en vindt het onacceptabel als mensen op deze manier het politieke debat willen beïnvloeden. "Bedreigingen hebben geen enkele functie en horen in onze democratie niet thuis."

"Ik zie natuurlijk ook andere bedreigingen van politici, de afgelopen weken en maanden. Dat is echt onacceptabel en ik vind dat het in Nederland op deze manier niet kan. Op deze manier ga je niet om met mensen die zich voor het land inzetten."

Vervolgen

Van der Steur gaat ervan uit dat politie en OM op zoek gaan naar de daders en ze vervolgen. Hij hoopt dat er genoeg aanknopingspunten zijn om de verzender van de brief te vinden.

De minister denkt niet dat er in het debat te weinig aandacht is voor de zorgen uit het land, rond de komst van vluchtelingen. "Ik heb niet de indruk dat daar een probleem zou zijn. Er is een open debat gaande over veel onderwerpen die mensen persoonlijk raken, dat is al jaren zo en dat zal in de toekomst ook zo blijven. Wat niet kan is dat mensen zich daar op deze manier mee bemoeien."

Politici van andere partijen zijn ook geschrokken door de anonieme kogelbrief die in de Kamer werd bezorgd. "Ik vind het schokkend", zegt D66-leider Pechtold. "Je blijft van de persoonlijke integriteit van mensen af." GroenLinks-leider Klaver: "Dat een collega dit ontvangt, is verschrikkelijk."

Kogelbrief 'schokkend' en 'verschrikkelijk'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl