Veel belangstelling voor de bijeenkomst in Wormerland ANP

De voorlichtingsbijeenkomst in de gemeente Wormerland (NH) over de mogelijke komst van vluchtelingen heeft veel meer mensen getrokken dan werd verwacht. De bijeenkomst is verplaatst naar de brandweerkazerne, omdat het gemeentehuis vermoedelijk niet genoeg plaats biedt. 

Volgens de gemeente hebben zich zo'n driehonderd mensen aangemeld. Vanochtend hadden nog maar 130 mensen kenbaar gemaakt dat ze wilden komen.

Niet laten terroriseren

De bijeenkomst wordt overschaduwd door het in brand steken van twee auto's van GroenLinks-fractievoorzitter Halewijn. Hij brengt de branden in verband met zijn standpunten over de opvang van vluchtelingen. 

Een van de aanwezigen zei dat ze wilde laten zien dat er ook op een normale manier gediscussieerd kan worden. "Ik vind dat we ons niet moeten laten terroriseren", zei ze tegen de NOS.

Een ander zei dat hij tegen de komst van vluchtelingen in Wormerland is, maar ook tegen het in brand steken van auto's van raadsleden.

Informeren

Het gemeentebestuur heeft de bijeenkomst georganiseerd om te peilen wat inwoners ervan vinden als er in de gemeente vluchtelingen zouden worden opgevangen.

STER reclame