NOS Nieuws

Kamer wil duidelijkheid over vertrek Bouman

Oppositie wil debat over aftreden Bouman

De fracties in de Tweede Kamer willen opheldering over het opstappen van korpschef Bouman en de volgens sommigen tegenstrijdige verklaringen daarover van de minister en de korpschef.

Van der Steur noemde vanochtend het naderende pensioen van Bouman als reden voor zijn vertrek. "Hij heeft zich gerealiseerd dat hij zelf niet in staat is om dat (de reorganisatie) af te maken vanwege zijn pensioendatum", zei de minister.

Bouman ontkende dat later. "Nee, dat is de reden niet van mijn vertrek. Dat is de reden niet. Ik ga helemaal niet met pensioen, dat ben ik helemaal niet van plan." In het interview erkent hij wel dat de reorganisatie van de Nationale Politie niet klaar is op het moment dat hij wel met pensioen gaat.

Korpschef Bouman zegt dat hij niet met pensioen gaat

De oppositiepartijen willen in een debat alle details weten over het vertrek van Bouman. CDA-Kamerlid Oskam: "Het is weer een teken dat er heel veel mis is bij het ministerie." Ook SP-Kamerlid Kooiman is kritisch: "De man die uitvoering geeft aan de reorganisatie vertrekt plots. Nu zegt de minister van alles waar weer verwarring over ontstaat; ik vraag me af hoeveel grip de minister nog heeft."

Misverstand

Minister Van der Steur zegt dat het op een misverstand berust. De naderende pensioenleeftijd van de korpschef zou slechts één van de redenen zijn.

Een debat over de kwestie komt er niet. Coalitiepartijen VVD en PvdA willen Van der Steur de gelegenheid geven om in een brief helderheid te scheppen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl