Een van de twee arrestatieteams gaat naar perron 3 van station Rotterdam Centraal waar de Thalys staat Robert Bas / NOS

Op station Rotterdam Centraal is de Thalys van Amsterdam naar Parijs ontruimd. Iemand zou zich hebben opgesloten in de wc van de trein. Alle passagiers moesten daarom uit de trein. 

Een passagier meldt op Twitter dat iemand op het laatste moment aan boord zou zijn gesprongen en zichzelf in het toilet opsloot. "Wij kregen te horen dat de man geen ticket had en moeilijk deed bij de conducteur", zegt een van de passagiers. De trein staat sinds vanochtend vroeg stil op perron 3. 

Volgens verslaggever Robert Bas zou de man nog steeds niet naar buiten zijn gekomen. Op dit moment zijn er twee arrestatieteams op het station. Er is ook een antiterreur-eenheid aanwezig. Zij proberen met de man te praten. 

Het is niet duidelijk of de man gewapend is, maar de politie wil geen enkel risico nemen. Vijf politiemannen zijn met mitrailleurs het perron op gerend. Bas zegt dat er weinig onrust is onder de passagiers. 

Thalys ontruimd op Rotterdam CS

De NS zei dat op last van de politie sporen 1 tot en met 8 zijn afgesloten. Op Twitter schreef de NS dat "door inzet hulpdiensten bij Rotterdam de Thalys een onbekende vertraging" heeft.

Thalys meldt op zijn website dat er door een "interventie van de ordediensten in het station van Rotterdam" zeker enkele uren vertraging is. "We houden u op de hoogte zodra we meer nieuws hebben", zegt het bedrijf in een reactie op de vraag van een passagier. 

Het treinverkeer ondervindt veel hinder van de politieactie. Zo rijden tussen Den Haag HS en Dordrecht en tussen Rotterdam CS en Maassluis West geen treinen.

Politiemensen op station Rotterdam Centraal met op de achtergrond de Thalys Herbert Verbaas / Twitter

Aanslag

Vorige maand probeerde een 26-jarige man een aanslag te plegen in de Thalys die onderweg was naar Parijs. Hij werd overmeesterd door een Amerikaanse student, een Amerikaanse militair en een Britse zakenreiziger.

STER reclame