De Thalys-verdachte wordt per brancard afgevoerd Joris Marseille / NOS

De politie heeft nog geen idee wat de man bezielde die zich in Rotterdam in de wc van een Thalys verschanste. "We houden met alle mogelijkheden rekening", zegt woordvoerder Patricia Wessels.

Voor zijn arrestatie kreeg de politie geen enkele informatie los uit de man. Van buiten de wc heeft een onderhandelaar van de politie contact met hem proberen te krijgen, maar het lukte niet om met hem in gesprek te komen. 

Thalys-verdachte wordt weggevoerd op brancard

"Dat was reden om geen enkel risico te nemen. Maar het kan ook gaan om een verward iemand of een zwartrijder die zich maar in de wc verstopte."

Hyperventileren

Nadat hij werd opgepakt is de man op een brancard afgevoerd. Hij is naar het ziekenhuis gebracht omdat hij hyperventileerde. 

Op het moment van de arrestatie was niet bekend of de man gewapend was. Inmiddels is bekend dat hij geen wapen bij zich droeg, maar de tas die in de trein is achtergebleven wordt nog onderzocht.

Vanochtend-vroeg sprintte de man op perron 3 een Thalys richting Parijs binnen en sloot zich op in een wc. Hij weigerde naar buiten te komen, waarna alle passagiers de trein moesten verlaten en perrons werden afgesloten. 

STER reclame