Op het station Rotterdam Centraal heeft de politie de man gearresteerd die zichzelf had opgesloten op het toilet in de Thalys. Het arrestatieteam benaderde de trein vanaf verschillende kanten en ging vervolgens de Thalys binnen met een politiehond. 

De man is zonder geweld aangehouden. Hij was niet gewapend. De man werd op een brancard afgevoerd. Volgens de politie was hij "slapjes". Hij is naar het ziekenhuis gebracht omdat hij hyperventileerde. Het is de bedoeling dat hij later vandaag wordt verhoord.

De man had een rugzak bij zich. Die wordt onderzocht door de Explosieven Opruimingsdienst. Uit voorzorg blijft daarom een groot deel van Rotterdam Centraal gesloten.

Politie over arrestatie Thalys-verdachte

Het arrestatieteam en een korpsonderhandelaar hebben eerst geprobeerd om met de man in de Thalys te onderhandelen. Zij slaagden er niet in om contact met hem te leggen. 

Voordat de politie aan de actie begon, werd een groot deel van het station afgesloten. In eerste instantie werden de perrons 1 tot en met 7 afgezet, maar later werd ook perron 8 afgesloten. Ook werden er enkele winkels in de stationshal ontruimd.

Ontruimd

De Thalys op perron 3 werd vanochtend ontruimd nadat de man op het laatste moment aan boord was gesprongen en zichzelf in het toilet had opgesloten. Er zaten ongeveer 300 mensen in de trein.  

Ongeveer de helft van de passagiers is vanochtend met een andere Thalys doorgereisd. De overige passagiers wachtten al die tijd op het station. Volgens een van de reizigers was de sfeer rustig. 

Thalys meldt op zijn website dat er zeker enkele uren vertraging is. Op Twitter schrijft het vervoersbedrijf dat alle reizigers die later op de dag zouden vertrekken hun reis kosteloos kunnen omboeken of afzeggen. Rond Rotterdam Centraal ligt al het treinverkeer stil.

STER reclame