NOS Nieuws

Scheveningse Pier weer open voor publiek

De Pier van Scheveningen na 2 jaar weer gedeeltelijk open

De Pier van Scheveningen gaat vandaag weer open voor publiek. Om 10.00 uur kunnen de eerste bezoekers sinds oktober 2013 de pier weer op.

De pier is voorlopig beperkt toegankelijk, omdat er nog wordt gebouwd. Er mogen maximaal 800 mensen tegelijkertijd op. Zij kunnen naar het gerenoveerde bovendek, het pannenkoekenrestaurant en de toren. Ook kan er worden gebungeejumpt.

De Scheveningse Pier werd in 2013 op last van de brandweer gesloten. Het bouwwerk was vervallen en voldeed niet meer aan de eisen.

1 gulden

Voor die tijd was de pier ruim twintig jaar in handen van de hotelfamilie Van der Valk. Die kocht het complex in 1991 voor 1 gulden, met de bedoeling om het op te knappen. Maar begin 2012 bleek de exploitatie niet meer rendabel te zijn en de familie zette de pier te koop.

  • Ewout de Bruijn / NOS
    De Pier is weer open voor publiek
  • Ewout de Bruijn / NOS
    De eerste bezoekers nemen een kijkje
  • Ewout de Bruijn / NOS
    De komende maanden gaat de pier stukje bij beetje verder open

De verkoop mislukte en eind dat jaar vroeg Van der Valk het faillissement aan. Delen van de pier waren toen al dicht, omdat de veiligheid van de bezoekers niet kon worden gegarandeerd.

In oktober vorig jaar werd de Scheveningse Pier gekocht door een vastgoedbedrijf en een hoteleigenaar. KondorWessels Vastgoed en DanZep Hotels BV begonnen met de renovatie.

Ondernemers

De komende maanden gaat de pier stukje bij beetje verder open. Dan wordt ook bekend welke andere ondernemers zich op het complex gaan vestigen.

Bezoekers kunnen dagelijks tussen 10.00 uur en 22.00 uur op de Scheveningse Pier terecht. De toegang is gratis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl