De Pier moest eerder dicht omdat die niet meer voldeed aan de veiligheidseisen van de brandweer
NOS Nieuws

Scheveningse Pier voor 3 miljoen euro verkocht

De Pier van Scheveningen is voor drie miljoen euro verkocht. Dat bevestigt een van de kopers na berichten in de media. Het bouwwerk is gekocht door KondorWessels Vastgoed en DanZep Hotels BV, het bedrijf achter easyHotel.

Directeur Willem Gaymans van vastgoedbedrijf KondorWessels kan nog niet zeggen wat de uiteindelijke bestemming van de pier wordt. De komende vijf jaar zullen er geen ingrijpende veranderingen plaatsvinden. Berichten dat er een hotel komt, spreekt hij tegen.

Het is de bedoeling dat de pier in het voorjaar weer opengaat.

Brandweer

Over de toekomst van de pier wordt de komende jaren nagedacht, zegt Gaymans. Volgens curator Marc Udink wordt het hoog tijd dat ook de gemeente Den Haag gaat meedenken over de toekomst van de pier. De gemeente zegt officieel nog van niets te weten en wil daarom niet reageren.

Het bouwwerk ging vorig jaar dicht op last van de brandweer, omdat het niet meer voldeed aan de veiligheidseisen. De pier was meer dan twintig jaar in handen van de familie Van der Valk. Die zette hem in maart 2012 te koop omdat de exploitatie niet meer rendabel was.

De pier wordt opgeknapt en er komt ruimte voor horeca, cultuur en ontspanning.

Directeur Gaymans van KondorWessels Vastgoed

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl