NOS NieuwsAangepast

Pier Scheveningen morgen dicht

De rechtbank in Den Haag heeft besloten dat de Scheveningse Pier morgen dicht moet. De curator heeft het kort geding verloren dat hij aanspande om de sluiting te voorkomen.

De brandweer kondigde vorige week aan dat pier morgen dicht moet. Het bouwwerk voldeed niet meer aan de eisen. De curator vond de beslissing "disproportioneel en schadelijk voor de huurders".

De huurders moeten morgen hun spullen gepakt hebben. Er is nog een klein aantal winkeliers actief op de pier.

Pier in verval

De curator had tot 1 oktober de tijd om aan de veiligheidseisen te voldoen, maar hij heeft de reparaties die daarvoor nodig waren niet op tijd uitgevoerd. De pier is ernstig in verval geraakt, delen van de pier waren al afgesloten vanwege de veiligheid.

Vandaag lanceerde een groep aannemers een plan om woningen en een hotel te bouwen op de Scheveningse Pier. De pier zou eerder openbaar geveild worden, maar dat ging niet door omdat er niet genoeg geïnteresseerden waren. Een andere groep ondernemers is geld aan het ophalen voor een vergelijkbaar project.

Volgens curator Udink maakt de sluiting van de pier niet uit voor de verkoopbaarheid. "Daar kijken investeerders wel doorheen." Er is 1 miljoen euro nodig om de pier te kopen en te onderhouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl