Deel Scheveningse Pier afgesloten

De Pier is eigendom van het Van der Valk-concern.»
De Pier is eigendom van het Van der Valk-concern. Marco Raaphorst - Flickr / Creative Commons 2.0 by

De gemeente Den Haag heeft enkele delen van de Scheveningse Pier gesloten. Volgens de gemeente staan sommige pijlers van de constructie op instorten.

Den Haag heeft op de gevaarlijke plaatsen hekken neergezet en spreekt van een alarmerende situatie.

Noodmaatregelen

Vooral als er grote groepen mensen op de Pier zijn, zoals bij het vuurwerkfestival of de Nieuwjaarsduik, kan de veiligheid niet gegarandeerd worden, zegt de gemeente.

De Pier is eigendom van het Van der Valk-concern. Dat moet volgens de gemeente noodmaatregelen nemen om de zwakke plekken te verstevigen. Als dat niet gebeurt, laat de gemeente het werk uitvoeren, voor rekening van de eigenaar.

1 gulden

De horecafamilie Van der Valk nam de Pier in 1991 over van een verzekeringsbedrijf, voor het symbolische bedrag van 1 gulden.

In maart van dit jaar zette Van der Valk het bouwwerk te koop. In mei waren er berichten over interesse uit China, maar daar is later niets meer over vernomen.

Deel deze pagina

Video

Scheveningse pier in verval

Ooit was het de trots van Scheveningen: de pier. Maar nu staat hij weg te kwijnen. De eigenaar wil ervan af en niemand wil hem... hebben. De pier is inmiddels zo in verval dat het gevaarlijk wordt. De gemeente stelt eigenaar Van der Valk daarvoor nu verantwoordelijk.

Video en Audio

  • » Het nieuws in 60 seconden (13.00 uur) Video Het belangrijkste nieuws van vrijdag 31 oktober 2014.31 okt 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Tekort aan straaljagerpiloten Video De Koninklijke Luchtmacht heeft moeite om jongeren te vinden die helikopter- of straaljagerpiloot...31 okt 2014, 1400 keer afgespeeld
  • » Kamer verrast door naheffing Video De oppositie in de Tweede Kamer is verrast door de aankondiging van het kabinet dat miljoenen...31 okt 2014, 2689 keer afgespeeld

Meer video en audio