Een Griek bij een gesloten bank in Athene
NOS NieuwsAangepast

ECB: onzeker of Griekse banken maandag opengaan

Morgen overlegt de Europese Centrale Bank opnieuw over de situatie bij de Griekse banken, melden bronnen aan de NOS. Mogelijk wordt er nog meer geld gereserveerd om de Griekse banken van voldoende contanten te voorzien. Gisteren werd ook al over de situatie gesproken.

De Grieken hebben de afgelopen dagen massaal hun geld van de bank gehaald. Volgens bronnen van persbureau Reuters is tussen maandag en woensdag 2 miljard euro opgenomen. Normaal gesproken wordt er 200 tot 300 miljoen euro per dag gepind.

Ook vandaag is er weer veel geld van de banken gehaald door de Grieken, zegt verslaggever Eva Wiessing in Athene. "Als ze binnen twee dagen hier opnieuw over overleggen, dan weet je dat er echt iets aan de hand is."

De ECB heeft gisteren 1 miljard euro extra opzijgezet voor de Griekse banken, maar dat bedrag was bedoeld voor de hele week.

Geruchten

Tijdens de bijeenkomst van de Eurogroep vanavond heeft een bestuurder van de Europese Centrale Bank gezegd dat de banken in Griekenland maandag mogelijk niet open kunnen.

Tijdens het overleg vroeg Eurogroepvoorzitter Dijsselbloem aan ECB-bestuurder Benoît Coeuré of de banken open kunnen blijven. Coeuré zei toen volgens meerdere bronnen: "Morgen, ja. Maandag, dat weet ik niet."

De woordvoerder van de ECB wil geen commentaar geven op de berichten. Hij zegt dat de bank nooit commentaar geeft op wat er in de vergaderingen wordt besproken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl