Grote demonstratie in Athene

Waar gisteravond de straten van Athene volstroomden met mensen die tegen de euro demonstreerden, waren het vanavond de pro-euro-demonstranten die zich lieten zien in Athene. 

Zo'n 6000 mensen stonden buiten het parlement om te laten zien dat ze graag bij de eurolanden willen blijven horen. "Deze mensen maken zich grote zorgen", zegt verslaggever Eva Wiessing vanuit Athene. "Overheidsdiensten functioneren nu al nauwelijks en dat gaat niet beter worden als Griekenland de euro moet verlaten."

Gisteravond was er een ongeveer even grote demonstratie tegen de EU en de euro. Wiessing noemt het verschil in deelnemers opvallend. "Nu zien we artsen, ondernemers, mensen die echt iets te verliezen hebben, mensen die je normaal niet op straat ziet protesteren."

Brief aan Tsipras

Een groep Griekse ondernemers heeft in een open brief premier Tsipras opgeroepen een akkoord te sluiten. "De relatie met onze klanten is hard geraakt. Beide zijden zijn daar verantwoordelijk voor", staat in de brief. "Maar het belangrijkste is dat de belangrijke nationale prestatie die het Griekse lidmaatschap van de euro is, niet opgeofferd moet worden."

Vertrek uit de eurozone zou situatie verslechteren

STER reclame