'Ik verwijs u verder naar de reactie van de minister" ANP

De Tweede Kamer is niet onjuist geïnformeerd over de deal met crimineel Cees H., zegt staatssecretaris Teeven. Hij wil niet ingaan op de details van de zaak. Teeven was officier van justitie toen de deal werd gesloten. 

"Ik verwijs u naar de reactie van de minister. Die heeft gisteravond een verklaring gegeven. Hij zal het verder uitleggen als het debat daar is", aldus Teeven. 

Oppositiepartijen in de Tweede Kamer willen zo snel mogelijk opheldering over de deal. De overeenkomst die Teeven sloot met Cees H. was al omstreden, maar gisteren bleek uit onderzoek van Nieuwsuur dat het bedrag dat aan H. werd overgemaakt veel hoger is dan minister Opstelten in de Tweede Kamer heeft gezegd. 

Ik kan u niet vertellen wat binnen het OM aan de hand is. Ik ben niets meer of minder dan een ex-officier.

Staatssecretaris Teeven

Teeven: "Ik kan alleen uitspraken doen als ik de verantwoordelijke minister zou zijn en dat ben ik niet. Ik kan u niet vertellen wat binnen het OM aan de hand is. Ik ben niets meer of minder dan een ex-officier". 

Opstelten heeft de Kamer altijd voorgehouden dat hij niet de exacte bedragen kon vertellen die met de deal gemoeid waren. Nieuwsuur heeft echter documenten ingezien waaruit blijkt dat het Openbaar Ministerie in 2001 4,7 miljoen gulden heeft overgemaakt aan de drugshandelaar.

Oppositiepartijen willen nu snel een debat. Het hangt van regeringspartij PvdA af of dat debat nog voor de verkiezingen zal plaatsvinden. 

'Kamer is goed geïnformeerd'

STER reclame