1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Pauw
NOS Nieuws

Advocaat Cees H.: 4,7 miljoen gulden klopt

Nieuwsuur heeft het bij het rechte eind met het bedrag van zo'n 4,7 miljoen gulden dat justitie aan Cees H. heeft overgemaakt. Dat zei de advocaat van H., Jan-Hein Kuijpers, in het tv-programma Pauw.

Kuijpers heeft een bonnetje waar het exacte bedrag op staat, maar hij mag dat niet laten zien van zijn cliënt. "Ik kan niets laten zien op papier, omdat Cees H. dat niet wil. Maar ik kan bevestigen dat wat Nieuwsuur zegt, juist is", zei Kuijpers.

Deal

In 2001 sloot toenmalig officier van justitie Fred Teeven, de huidige VVD-staatssecretaris van Justitie, een deal met crimineel Cees H. De afspraak werd vorig jaar openbaar en minister Opstelten beweerde toen dat het om 1,25 miljoen gulden ging.

Advocaat Piet Doedens, die H. in 2001 bijstond, zei in april vorig jaar al tegen de Volkskrant dat het bedrag veel hoger was. "Op 10 september 2001 heeft het OM bijna 5 miljoen gulden overgemaakt."

Maar het bonnetje was volgens Opstelten onvindbaar. Vandaag meldde Nieuwsuur, dat documenten heeft ingezien, dat het om 4,7 miljoen gulden ging, zo'n 2,1 miljoen euro.

Stalking

Justitie deed het afgelopen jaar onderzoek naar het bedrag en documenten waar dat op zou staan, maar kon niets vinden. Volgens Kuijpers hebben ze ook bij hem navraag gedaan. "Maar over de inhoud van dat gesprek doe ik geen mededelingen."

Nieuwsuur kon de documenten wel vinden. "Waar het om gaat is dat ze informatie hebben, van justitie zeggen ze, die klopt met wat er op mijn bonnetje staat."

De advocaat zei dat hij niet de bron is van Nieuwsuur. "De redacteur heeft mij gestalkt, die wilde echt mijn bonnetje hebben. Maar mijn bonnetje heeft hij niet gezien", aldus Kuijpers. "Dus er moeten andere papieren zijn waaruit blijkt dat wat er op mijn bonnetje staat, klopt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl