NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 26/4: de lintjesregen en kort geding over krakers

Goedemorgen! De lintjesregen daalt weer neer over ons land en de rechtbank in Rotterdam doet uitspraak in een fraudezaak rondom twee Maastrichtse apothekers.

Er vallen verspreid over het land enkele buien. Later blijft het vaker droog en klaart het breed op. Het wordt 11 tot 15 graden. Tijdens Koningsnacht blijft het droog, is het vrij helder en wordt het 5 of 6 graden.

Weerkaart 26 april 2018

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor. Let op: de ANWB waarschuwt voor een zeer drukke avondspits vanwege lange Koningsdag-weekend.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het is de dag voor Koningsdag, dus is er traditiegetrouw de Lintjesregen. En vanavond is op veel plaatsen al de Koningsnacht, zoals in Almere.
  • De Tweede Kamer praat vandaag met staatssecretaris Van Ark over haar plan om arbeidsgehandicapten minder dan het wettelijk minimumloon te betalen.
  • In Amsterdam dient een kort geding van krakers tegen het besluit van het OM om de woningen te ontruimen die ze gekraakt hebben.
  • En de rechter doet uitspraak over de declaratiefraude van twee Maastrichtse apothekers. Ze zouden bij zorgverzekeraars andere medicijnen hebben gedeclareerd dan zij aan hun patiënten hadden verstrekt. Het zou gaan om een bedrag van zo'n 17 miljoen euro.

Wat heb je gemist?

Een groot deel van de oppositie wijst de manier waarop premier Rutte is omgegaan met het afschaffen van de dividendbelasting van de hand. Na een hard debat diende GroenLinks-leider Klaver een motie van afkeuring in. Vrijwel de hele oppositie steunde die motie: alleen de SGP stemde tegen.

De regeringspartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie namen genoegen met de uitleg van de premier. Rutte zei dat hij de Kamer niet bewust onjuist had geïnformeerd, maar dat hij na een debat in november wel had kunnen vragen of er echt geen memo's waren over de dividendbelasting.

Bijna hele oppositie steunt motie van afkeuring tegen Rutte

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog dit:

Een ritje op een kameel, een excursie naar de piramide van Gizeh, handgeschilderde souvenirs: 'kijken, kijken niet kopen' en 'special price for you my friend'. Veel reizigers zullen dit herkennen; de vele handelaars en gidsen die hen hardnekkig achtervolgen met het ene aanbod na het andere en die geen genoegen nemen met een 'nee'.

In een poging om de ingestorte toeristensector nieuw leven in te blazen wil Egypte hier nu iets tegen doen. Het parlement keurde deze week daarom een wet goed waarin staat dat iedereen die toeristen lastigvalt een boete kan krijgen van omgerekend ruim 450 euro. De wet moet alleen nog ondertekend worden door president Sisi.

Toeristen bij de piramide van Gizeh

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl