PSV'er Hirving Lozano voorafgaand aan de laatste openbare training
NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 15/4: uitreiking Annie M.G. Schmidtprijs en PSV kampioen?

Goedemorgen! Vandaag kan PSV in een thuisduel tegen Ajax landskampioen worden, wordt de Amstel Gold Race gereden én wordt de Annie M.G. Schmidtprijs uitgereikt voor het mooiste Nederlandse kleinkunstlied.

Vanochtend zijn vooral in het noorden enkele buien. Soms komt de zon tevoorschijn. Vanmiddag wordt het 16 tot 19 graden bij een zwakke tot matige zuidelijke wind.

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In de eredivisie speelt PSV in eigen huis een cruciaal duel tegen concurrent Ajax. Als PSV wint, zijn de Eindhovenaren landskampioen.
  • Meer sport vandaag: de Amstel Gold Race wordt weer verreden. De wielerkoers is vanaf 13.30 uur live te volgen via NPO 1 en NOS.nl.
  • De Annie M.G. Schmidtprijs voor het mooiste kleinkunstlied wordt voor de 26e keer uitgereikt. Liedjes van onder meer Youp van 't Hek en Stef Bos zijn genomineerd.
  • Er zijn presidentsverkiezingen in Montenegro. De verkiezingen worden gezien als een loyaliteitstest voor de bevolking: is die op de hand van Rusland of het Westen?
  • De Amerikaanse tv-zender ABC News zendt een interview uit met James Comey, de ontslagen directeur van inlichtingendienst FBI. Het is zijn eerste interview over zijn boek dat dinsdag verschijnt. Daarin doet hij een boekje open over het presidentschap van Trump.

Wat heb je gemist?

Tienduizenden mensen hebben in de Hongaarse hoofdstad Boedapest gedemonstreerd tegen de verkiezingsoverwinning van premier Orbán. Hij won vorige week zondag de verkiezingen en heeft nu genoeg zetels om de grondwet aan te kunnen passen.

De demonstranten vinden de manier waarop de zetels verdeeld worden oneerlijk. Orbán kreeg de steun van ongeveer de helft van de kiezers, maar volgens de voorlopige uitslagen leverde dat meer dan twee derde van de zetels in het parlement op.

Mensen demonstreren in Boedapest

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Alle afleveringen van de legendarische Britse comedyserie Monty Python zijn vanaf vandaag op Netflix te zien. De sketch-serie met onder meer John Cleese was tussen 1969 en 1974 te zien bij de BBC en is onder meer bekend door het Ministry of Silly Walks:

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl