NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 15/3: studentenprotest in Utrecht en Unilever naar Rotterdam?

Goedemorgen! Vandaag kiest Unilever naar verwachting Rotterdam als locatie voor het wereldwijd hoofdkantoor en is het precies zeven jaar geleden dat de bloedige burgeroorlog in Syrië begon.

Vanuit het zuidwesten trekt bewolking en regen over het land, alleen in het noordoosten blijft het droog. Het wordt 10 graden. Morgen wordt het kouder en later op de dag gaat de regen geleidelijk over in sneeuw.

Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Voedings- en wasmiddelenconcern Unilever kiest naar verwachting Rotterdam als locatie voor het wereldwijde hoofdkantoor. Op dit moment zijn er twee hoofdkantoren: in Rotterdam en Londen. De maatregel moet het bedrijf beter beschermen tegen vijandige overnames.
  • Studenten in Utrecht kamperen uit protest op straat in het centrum van de stad. Ze willen zo aandacht vragen voor hun beroerde positie in de woningmarkt. Veel studenten kunnen moeilijk aan betaalbare woonruimte komen.
  • Het is precies zeven jaar geleden dat in Syrië de Dag van de Woede plaatsvond. Dit protest tegen president Assad betekende het begin van een bloedige burgeroorlog waarbij honderdduizenden doden zijn gevallen en miljoenen mensen ontheemd zijn.

Wat heb je gemist?

De 'voor'-stem voor het referendum over de nieuwe Inlichtingenwet klinkt op dit moment luider dan de 'tegen'-stem. Dat beeld komt naar voren na een combinatie van vier recente peilingen.

Hoewel de mate waarin die 'voor'-stem klinkt uiteenloopt, ligt het percentage 'voor'-stemmers in alle afzonderlijke peilingen hoger dan het percentage 'tegen'-stemmers.

Uit een combinatie van recente peilingen rijst het beeld van een overwegende 'voor'-stem

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog dit:

Een slechte beurt voor de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines. Na het nieuws dat een puppy tijdens een vlucht was doodgegaan in een bagagevak moest de maatschappij nog een keer zijn excuses aanbieden. Een Duitse herder zou met zijn baasje naar Kansas City in Missouri vliegen, maar belandde per ongeluk in Japan. In de kennel die op de luchthaven van Kansas belandde, zat geen herder maar een Duitse dog.

De maatschappij heeft zijn excuses aangeboden en vliegt beide honden, onder begeleiding van een medewerker, naar de juiste plek.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl