Viktor An
NOS SportAangepast

An en 31 andere Russen ondernemen ultieme poging bij CAS

Zesvoudig olympisch kampioen Viktor An heeft zich samen met nog 31 andere Russen bij sporttribunaal CAS gemeld in een laatste poging alsnog mee te mogen doen aan de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea.

De 32 sporters tekenen beroep aan tegen hun uitsluiting van de Winterspelen door het Internationaal Olympisch Comité. Zij voldoen volgens het IOC niet aan de regels van een speciale commissie die alleen Russen met een ongeschonden blazoen uitnodigt mee te doen onder een neutrale vlag.

Het CAS komt woensdag bijeen in Pyeongchang en zal spoedig daarna uitspraak doen in de zaak.

Naast An tekenen onder anderen ook wereldkampioen langlaufen Sergej Oestjoegov en wereldkampieon Anton Sjipoelin protest aan bij het CAS.

De zaak staat los van de 42 Russen die vorige week donderdag hun levenslange schorsing door het IOC aanvochten bij het CAS. Bij 28 van die 42 sporters vond het CAS te weinig bewijslast om een dergelijke schorsing te rechtvaardigen.

'OAR'

Mochten de 32 eerder genoemde Russen alsnog mee mogen doen, dan zullen ze deelnemen als 'Olympic Athlete of Russia' (OAR), aangezien Rusland als land is geweerd van Pyeongchang. Mochten ze medailles winnen, dan klinkt niet het volkslied van Rusland maar de olympische hymne.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl