Ivo de Bruin bij zijn olympische debuut
NOS SportAangepast

Na eerste dag bungelt bobsleeër De Bruin onderaan klassement bij olympisch debuut

Ivo de Bruin heeft bij zijn olympische debuut in de tweemansbob in Peking zijn concurrenten niet weten te verrassen. Na twee van de vier heats (de laatste twee volgen dinsdag) staat het Nederlandse duo met De Bruin en Jelen Franjic op de 24ste plek.

In de eerste heat noteerde De Bruin een tijd van 1.00,46, dat was maar liefst 1,44 seconden langzamer dan klassementsleider Francesco Friedrich uit Duitsland. Hij daalde af in 59,02 seconden.

Sprongetje

Pas na 27 van de 30 deelnemers kwam het Nederlandse duo van die laatste plek af, de Braziliaan Edson Bindilatti noteerde een tijd van 1.01,11. Bij de laatste twee afdalingen gingen Trinidad en Tobago en Jamaica nog over de olympische bobsleebaan, waardoor Nederland nog wat plekjes opschoof.

De tweede afdaling ging iets beter, maar het was niet genoeg voor een flinke sprong op de ranglijst. Na de eerste dag voor de olympische bobsleeërs staan De Bruin en Franjic in de achterhoede. Dinsdag volgen de laatste twee beslissende heats voor de tweemansbob. Later in het toernooi komt piloot De Bruin ook nog in actie met de viermansbob.

Ivo de Bruin met de viermansbob in Sankt Moritz

Bobsleeër De Bruin miste in 2014 en 2018 de Spelen, terwijl hij wél voldeed aan de internationale eisen. Maar omdat de Nederlandse eisen van NOC*NSF leidend zijn, zag hij tot tweemaal toe de Spelen aan zich voorbij gaan.

Ook dit jaar leek het weer mis te gaan voor De Bruin, hij voldeed weer niet aan de nationale eisen. Toch kon hij een ticket naar Peking boeken, NOC*NSF toonde clementie en liet hem alsnog gaan.

Toen De Bruin het nieuws hoorde barstte hij in tranen uit en noemde de Spelen de "kroon op het harde werken". Later deze Winterspelen is de bobsleeër ook nog als piloot actief in de viermansbob.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl