NOS SportAangepast

Sleper zestiende na eerste twee olympische monobob-runs ooit

Karlien Sleper staat na de eerste twee olympische monobob-runs ooit op de zestiende plek. Met een tijd van 2.12,47 hield ze slechts vier deelneemsters achter zich. De Amerikaanse Kaillie Humphries is voorlopig de snelste 2.09,10.

Het is de eerste keer dat monobobsleeën op het olympische programma staat. Alleen de vrouwen werken het nummer af, om gendergelijkheid op de Spelen te bevorderen. De mannen hebben bovendien het onderdeel viermansbob al.

Veel deelnemers combineren de monobob met de tweemansbob, maar Sleper is specialist en doet alleen de monobob.

Moeite met de baan

In de trainingen in aanloop naar de race had Sleper moeite met de baan in Peking. Die kreeg ze maar niet onder controle. Ook tijdens haar eerste run, ze startte als vijftiende, wist ze de perfecte lijn niet te vinden. Sleper botste iets te vaak met de muur om een hoge klassering af te dwingen.

Hieronder de eerste run van Sleper. De tweede run staat bovenin dit artikel.

In de tweede run ging Sleper op zoek naar herstel, maar dat vond ze niet. Maandagnacht staan de laatste twee runs op het programma.

Sleper baalde na afloop vooral van haar laatste run. "Ik ben wel tevreden met de eerste run, maar de tweede wil ik zo snel mogelijk vergeten. Dat was 'm niet."

Ondanks het tegenvallende resultaat kon Sleper ook genieten van haar olympisch debuut. Ze heeft een moeilijke periode op persoonlijk vlak achter zich gelaten. "Het was een hobbelige weg hiernaartoe, dus dit was toch wel een kroontje op die tijd. Ik hoop voor de volgende runs te leren van mijn fouten en met een big smile naar beneden te komen."

Humphries ongenaakbaar

Sleper was lang niet de enige die moeite had op de baan in Peking. Ook de runs van favorieten Elana Meyers Taylor en Mariama Jamanka waren verre van vlekkeloos.

Humphries eindigde onbedreigd op de eerste plek. Ze won eerder al twee keer olympisch goud voor Canada, maar stapte over naar Team USA. Dat deed de 35-jarige omdat ze zich door haar Canadese trainers geïntimideerd voelde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl