liveblog
Aangepast

NOS op 3

liveblog gesloten

Schietpartij Hoenzadriel lijkt afrekening

Bij een schietpartij in Hoenzadriel, bij Den Bosch, is gisteravond een man omgekomen. Hij raakte zwaargewond en overleed later die avond aan zijn verwondingen. De politie houdt ernstig rekening met een afrekening in het criminele milieu. De politie kan de identiteit van de man nog niet bekendmaken, omdat daar nog onderzoek naar moet worden gedaan.

Neergestoken man (23) Deventer overleden

Een Deventenaar van 23 die bij een ruzie in Zutphen werd neergestoken, is in het ziekenhuis overleden. De steekpartij speelde zich gisteren aan het begin van de middag af op een parkeerterrein in Zutphen. Hij bezweek op Oudejaarsavond aan zijn verwondingen.

Klaasen stunt opnieuw in WK darts

Jelle Klaasen heeft opnieuw voor een stunt gezorgd in de kwartfinale van het WK darts. Na met 3-1 achter te hebben gestaan, wist de Brabander uiteindelijk de wedstrijd om te draaien en met 4-5 te winnen van Alan 'Chuck' Norris. Klaasen gaat door naar de halve finale. Eerder schakelde Klaasen dartlegende Phil Taylor uit.

Schietpartij Tel Aviv - zeker twee doden

Bij een schietpartij in het centrum van Tel Aviv zijn volgens Israëlische media twee doden en zeven gewonden gevallen. De schutter opende het vuur in een bar in de Dizengoffstraat, een van de drukste winkelstraten van de stad. De dader is nog voortvluchtig, arrestatieteams van de Israëlische politie kammen op dit moment de stad uit. Op beelden van een beveiligingscamera is te zien hoe de schutter het vuur opent en daarna wegrent.

Vandalen gooien auto in Belgisch metrostation

In België hebben herrieschoppers een kleine auto van de trappen van het metrostation Clemenceau in het Belgische Anderlecht afgegooid. Niemand raakte gewond, maar het metrostation moest tijdelijk worden afgesloten. De politie heeft één van de vandalen opgepakt. Het incident werd vastgelegd op YouTube.

Vandalen gooien auto in de metro

Terroristen München internationaal gezocht

De moslimextremisten die in München een terreuraanslag wilden plegen, worden zowel in Duitsland als in andere Europese landen gezocht. Dat zei de politiecommissaris van de Beierse stad tijdens een persconferentie. Er wordt gezocht naar een aantal Irakezen en Syriërs. Het zou om een groep van vijf tot zeven extremisten gaan. De controles rondom het station in München zijn inmiddels weer wat versoepeld; volgens de autoriteiten is er geen reden om aan te nemen dat er een aanslag plaatsvindt.

'Er werd een vrij concreet tijdstip genoemd'

Om de dag auto laten staan in New Delhi

Inwoners van de Indiase hoofdstad New Delhi moeten de komende twee weken om de dag hun auto laten staan. Het is een maatregel van de autoriteiten om de luchtvervuiling te beperken in de miljoenenstad. Je kenteken bepaalt of je de weg op mag of niet. Er worden uitzonderingen gemaakt voor politici, zieken en vrouwen. Ook scooters mogen de weg nog op. Als Indiërs stiekem toch op de verkeerde dag de weg op gaan, riskeren ze een boete van zo'n 30 euro. Bestuurders die vandaag staande werden gehouden kregen vaak alleen een waarschuwing.

Nieuwjaarsduik in de Efteling

Op verschillende plaatsen in Nederland vinden vandaag nieuwjaarsduiken plaats. Vanwege de relatief hoge temperaturen wordt dan ook een recordaantal deelnemers verwacht. Omroep Brabant filmde vanmorgen een 'duik' in de Efteling, waar mensen in zwemkleding plaatsnamen in de achtbaan Baron 1898.

Later vandaag is de 'officiële' nieuwjaarsduik op het strand van Scheveningen. Omroep West is daar alvast bij, en kon nu al de prijs uitreiken voor de beste outfit.

Oorzaak brand Dubai nog onduidelijk

De oorzaak van de brand die gisteren woedde in een wolkenkrabber in Dubai, is nog niet bekend. De autoriteiten lieten tijdens de brand weinig informatie los; de brand is inmiddels onder controle, maar de toren smeult nog na. Het vuurwerk bij de 828-meter hoge wolkenkrabber Burj Khalifa ging ondanks de brand gewoon door.

Toeschouwer: het was best beangstigend

Vertrekhal Schiphol kort ontruimd

Vertrekhal 3 op Schiphol is vanochtend korte tijd ontruimd geweest vanwege een bomdreiging. Marechaussees pakten een 29-jarige Brit op die in de vertrekhal zou hebben geroepen dat hij een bom bij zich had. De bagage van de man is onderzocht, maar er werd niets aangetroffen. De man wordt op dit moment verhoord.

Ontvoerde mannen Breda weer terecht

De twee mannen die afgelopen dinsdagochtend uit een garagebedrijf in Breda werden ontvoerd, zijn weer vrij. Ze zijn ontsnapt uit een loods bij de Belgische grens. Ze meldden zich vannacht ongedeerd in het buitengebied van Ulicoten, bij Baarle-Nassau. Ze vertelden dat ze op een onbewaakt moment wisten weg te komen uit de loods waar ze werden vastgehouden.

De ontvoerde Gino Heeren en Rien de Koning