De ontvoerde Gino Heeren en Rien de Koning
NOS Nieuws

Ontvoerde mannen Breda ontsnapt uit loods

De twee mannen die afgelopen dinsdagochtend uit een garagebedrijf in Breda werden ontvoerd, zijn weer vrij. Ze zijn ontsnapt uit een loods bij de Belgische grens. Ze meldden zich vannacht ongedeerd in het buitengebied van Ulicoten, bij Baarle-Nassau.

Gino Heeren (18) en Rien de Koning (42) sloegen alarm bij de buren van de loods. Ze zijn verhoord en herenigd met hun families. De twee mannen zijn gezond. Ze vertelden dat ze op een onbewaakt moment wisten weg te komen uit de loods waar ze werden vastgehouden.

De twee werden door vier bewapende mannen ontvoerd uit een garagebedrijf. De daders maakten gebruik van een blauwe VW Transporter. Justitie stelde een beloning van 10.000 euro in het vooruitzicht voor de tip die zou leiden tot de vondst van de mannen.

Speelbal

De daders zijn nog niet opgespoord en om hen niets wijzer te maken wil de politie niet veel details loslaten over de zaak. Wel zegt een woordvoerder dat het meest waarschijnlijke scenario is dat de twee zijn gebruikt als drukmiddel tussen criminele groepen. "Mogelijk zijn ze speelbal geworden in een spel met criminelen onder elkaar. Zelf zijn ze geen criminelen, maar daar hadden ze wel banden mee", zegt de woordvoerder.

Afgelopen dagen kwamen er tientallen tips over de zaak. De politie heeft twee invallen gedaan maar die leverden niets op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl