De ontvoerde Gino Heeren en Rien de Koning
NOS Nieuws

Beloning 10.000 euro voor gouden tip in ontvoeringszaak Breda

Het OM Zeeland-West-Brabant looft een beloning van 10.000 euro uit voor de tip die rechtstreeks leidt naar de dinsdag in Breda ontvoerde mannen Gino Heeren (18) en Rien de Koning (42).

Heeren en De Koning werden dinsdagochtend om 11.20 uur ontvoerd vanuit autobedrijf Rene de Koning Auto’s aan de Aardenhoek. De politie zoekt contact met iedereen die daar rond die tijd foto- of video-opnames heeft gemaakt.

Beeld bewakingscamera tijdens ontvoering

De stiefvader van De Koning zei tegen De Telegraaf dat de ontvoerders zich mogelijk hebben vergist. De Koning lijkt sprekend op zijn oom, de eigenaar van het garagebedrijf. Mogelijk hadden de ontvoerders het op de oom gemunt.

De politie sluit een persoonsverwisseling niet uit. "Het is een van de scenario's waar wij rekening mee houden", zegt een woordvoerder. "Maar er zijn ook andere scenario's mogelijk, bijvoorbeeld dat het toch iets te maken heeft met een affaire in een crimineel circuit." De ontvoerde mannen hebben geen strafblad.

In verband met het onderzoek heeft een arrestatieteam vanmiddag een inval gedaan in café in de Bredase wijk Belcrum. Tipgevers hadden gezegd dat de twee mogelijk daar werden vastgehouden. Dat heeft niets opgeleverd. Vannacht werd eveneens op grond van tips een pand in Chaam doorzocht, maar ook daar zaten ze niet.

Eerder maakte de politie bekend dat de twee zijn meegenomen door vier bewapende en gemaskerde mannen. Een van de daders droeg een zwart kort jack met achterop een politielogo. De ontvoerders reden in een blauwe Volkswagen Transporter met valse kentekenplaten. Die auto had een blauw zwaailicht op het dak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl