liveblog
Aangepast

NOS op 3

liveblog gesloten

Volg het liveblog van NOS.nl voor het laatste Parijse nieuws

Franse media: schietpartij in centrum Parijs

Volgens verschillende Franse media zijn in een restaurant in Parijs meerdere mensen neergeschoten door een gewapende man. Of er doden zijn gevallen, is niet bekend.

Later meer.

Rusland schrapt vluchten uit Egypte

Rusland heeft alle inkomende vluchten van de luchtvaartmaatschappij Egypt Air gestaakt. Waarom dat precies is, is niet bekend, maar alles wijst erop dat de Russen de maatschappij niet meer vertrouwen. Ruim een week geleden schrapte Rusland al alle vluchten naar Egypte. Dit nadat twee weken geleden een Russisch vliegtuig neerstortte in de Egyptische woestijn.

Een vliegtuig van de Egyptische luchtvaartmaatschappij Egypt Air

Londense wijk crowdfund eigen politie bij elkaar

De Londense wijk Hampstead heeft sinds januari vorig jaar geen eigen politiebureau meer en sindsdien is de criminaliteit er volgens bewoners gestegen. Daarom startten ze een crowdfunding-campagne om hun eigen politie te kunnen betalen. Na zes weken staat de teller al op 180.000 pond, omgerekend 255.000 euro. Het doel is 600.000 pond: van dat geld kunnen ze zes agenten en een hoofdagent drie jaar aan het werk zetten.

Hampstead

Meeste ongelukken in horeca, bouw en landbouw

Werk je in de landbouw, horeca of bouw? Dan is de kans op een arbeidsongeluk twee keer zo groot als in andere sectoren. In de zorg loop je daarnaast op het werk het meeste risico op psychische schade.

Gemiddeld had 3,4 procent van alle werknemers vorig jaar een arbeidsongeval. In meer dan de helft van de gevallen werken mensen gewoon door na een ongeluk, op de dag zelf of de dag erna.

'Lean On' van Major Lazer meest beluisterd op Spotify

De Major Lazer-hit Lean On heeft Ed Sheeran's Thinking Oud Loud van de troon gestoten als best beluisterde nummer op Spotify. Lean On is bijna 528 miljoen keer afgespeeld, de hit van Sheeran 'nog maar' iets meer dan 527 miljoen. Thinking out loud was wel het eerste nummer die de grens van 500 miljoen bereikte.

Aanklacht tegen Jeremy Clarkson uitgebreid

Jeremy Clarkson werd al aangeklaagd voor mishandeling, maar nu ook voor racistische opmerkingen. De BBC-producer die de Top Gear-presentator zou hebben geslagen, zou hem namelijk ook nog hebben uitgescholden, meldt de BBC.

Clarkson viel de producer aan toen er na een draaidag geen warme maaltijd beschikbaar was in het hotel. De man liep verwondingen op aan zijn gezicht en moest in het ziekenhuis worden behandeld.

Jeremy Clarkson

'Brandveiligheid van studentenhuizen problematisch'

De brandveiligheid van studentenhuizen is alarmerend. Voor 80 procent van de 330 studentenwoningen die studentenvakbond LSVb onderzocht, bestaat geen vluchtplan. Bij de helft ontbreekt een rookmelder en vaak zijn er ook geen brandblussers.

Soms deugen apparaten niet, zoals elektrische kookplaten aan een veel te licht verlengsnoertje en versleten televisietoestellen. Maar het gedrag van de bewoners is een veel groter probleem. "Zoals het verwijderen van batterijen uit rookmelders als ze vaak hebben gepiept, omdat het eten aanbrandde", zegt Tom Kievit van de veiligheidsregio Haaglanden.

  • Maino Remmers / NOS
    Niet allemaal even degelijk
  • Maino Remmers / NOS
  • Maino Remmers / NOS
    Kookplaat met licht verlengsnoer
  • Maino Remmers / NOS
    Rookmelder zonder batterijen

Agent zet zelfrijdende Google-auto aan de kant

Een politieagent in Californië heeft een zelfrijdende auto van Google aan de kant gezet. Reden: hij reed te traag. Een buurtbewoner zette het onderonsje tussen de agent en de 'bestuurder' op de foto. Volgens Google rijdt de auto expres niet harder dan zo'n 40 kilometer per uur omdat ze "niet als snelheidsmonsters door de buurt willen gaan". Google kreeg geen boete voor het trage ritje.

Nieuwe trend: groepgesprek met je naamgenoten

Iedereen met dezelfde naam als jij opzoeken op Facebook en in een groepschat gooien. Dat is een nieuwe online trend geworden. Vergeet bij je berichten dus niet het mapje 'overige' te checken, want misschien is een naamgenoot ook al een gesprek met je gestart.

Maar niet iedereen heeft natuurlijk een naamgenoot.

Zo ziet het vernieuwde Thialf eruit

Even rondkijken in het half-nieuwe Thialf

Schaatstempel Thialf was hard aan vernieuwing toe. De grootscheepse verbouwing is nu halverwege en wordt even onderbroken om ruimte te bieden aan de schaatsers. Een mooi moment om er een kijkje te nemen.

Amerikaanse media: 'Jihadi John' is dood

Jihadi John, een van de bekendste beulen van Islamitische Staat is gedood, melden Amerikaanse media. Het ministerie van Defensie in Washington heeft zijn dood nog niet bevestigd, maar maakte wel bekend dat Jihadi John het doelwit was van een drone-aanval.

De jihadist met het Britse accent was te zien in een aantal onthoofdingsfilmpjes van IS. Daarin doodde hij Amerikanen, Britten en een Japanner.

Voetbalplaatjes leveren 2500 euro op

Dit album met voetbalplaatjes is gisteravond geveild voor maar liefst 2500 euro. Het album van het WK 1970 in Mexico is het eerste album dat Panini ooit uitbracht. Omdat alle 288 stickers erin zitten, is het volgens online veilinghuis Catawiki een bijzonder exemplaar. Bovendien worden volgens Catawiki dit soort Panini-albums tegenwoordig ook gekocht als investering, omdat de waarde ervan steeds meer oploopt.

Ontslag voor vier medewerkers van AirFrance

Vier medewerkers van AirFrance zijn ontslagen nadat ze vorige maand de directeur en het hoofd personeelszaken van de luchtvaartmaatschappij aanvielen. Ze gingen door het lint toen ze hoorden dat AirFrance duizenden banen schrapt. De medewerkers rukten de mannen letterlijk de kleren van het lijf. Mogelijk wordt een vijfde medewerker ook ontslagen.

Vluchtende topman AirFrance

Dramatische start van skiseizoen Italiaanse Alpen

Skiën zit er in de Italiaanse Alpen voorlopig nog niet in. De temperatuur ligt er zo'n 10 tot 12 graden hoger dan normaal en loopt soms op tot een zomerse 25 graden. Op 2500 meter is er daardoor nauwelijks sneeuw te vinden en ook op 3500 meter ligt de temperatuur met zo'n 10 graden ver boven het vriespunt.

Hittegolf Italië

Amerikaan voor 30ste keer gearresteerd voor OV-diefstal

Een opmerkelijk jubileum voor een 50-jarige Amerikaan. Darius McCollum werd voor de dertigste keer opgepakt omdat hij een openbaar vervoersmiddel had gejat. Dit keer had hij een bus meegenomen uit een depot in New York. De bus had GPS-tracking en werd dus snel teruggevonden.

McCollum begon op 15-jarige leeftijd met de diefstal van metro; hij deed zes haltes aan zonder dat de passagiers het doorhadden. Bij het politieverhoor liet de jubilaris alvast weten wat zijn volgende doelwit is: een vliegtuig.

Brand in trein bij Hilversum

Het treinverkeer rond Hilversum ligt plat door een brand in de internationale trein van Amsterdam naar Berlijn. De trein staat stil bij Hilversum. De brand is inmiddels geblust, of er gewonden zijn gevallen is niet bekend. Reizigers tussen Amersfoort en Amsterdam/Schiphol moeten omreizen via Utrecht Centraal.

De trein is lastig te bereiken voor de hulpdiensten. Brandweerlieden moesten met ladders over een hek klimmen.

Onderwijsraad: maatwerkdiploma slecht idee

De Onderwijsraad is tegen het maatwerkdiploma op middelbare scholen. Daarmee kun je bijvoorbeeld een aantal vakken op havo-niveau doen en een aantal op vwo-niveau. De Raad is bang dat het diploma ervoor zorgt dat scholieren slechter gaan presteren. Het risico is dat ze vakken die ze minder leuk vinden, op een lager niveau gaan doen.