liveblog
Aangepast

NOS op 3

liveblog gesloten

Barcelona verliest, maar gaat door

Barcelona verloor vandaag met 3-2 van Bayern München, maar gaat toch door naar de finale van de Champions League. Vorige week won Barça thuis met 3-0, en daarmee zijn de Spanjaarden door. Morgen speelt Real Madrid thuis tegen Juventus voor de andere plek. De ploeg uit Turijn won in Italië met 2-1.

Rusland en Amerika begrijpen elkaar wat beter

De Russische en Amerikaanse ministers van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov en John Kerry, begrijpen elkaars standpunten wat beter na een urenlang gesprek in Sotsji. Onder meer de crisis in Oekraïne, het atoomprogramma van Iran en de situatie in Syrië werden besproken. Kerry benadrukte dat ze elkaar vaker spreken, maar nog niet zo lang en ongestoord als vandaag.

Kerry en Lavrov in Sotsji

Bokswedstrijd Mayweather-Pacquiao breekt pay-per-view records

De bokswedstrijd tussen Floyd Mayweather Jr. en Manny Pacquiao van tien dagen geleden blijkt meer gebroken te hebben dan alleen hun gezichten. Vandaag kwamen de cijfers van de pay-per-view-opbrengsten naar buiten en in Amerika alleen al heeft de wedstrijd meer dan 400 miljoen dollar opgebracht.

4,4 miljoen Amerikanen betaalden tussen de 90 en 100 dollar om live de wedstrijd te kunnen zien. De vechters zelf mogen meer dan de helft van deze opbrengst verdelen, dus dat betekent zo'n 100 miljoen voor beide heren, verdiend met een uurtje vechten.

Floyd Mayweather Jr. en Manny Pacquiao

Relatief laag aantal doden bij aardbeving Nepal; Amerikaanse legerhelikopter vermist

De Nepalese regering heeft bekend gemaakt dat er 37 doden zijn gevallen bij de aardbeving in Nepal van vanochtend. In India vielen 17 slachtoffer en in Tibet één. Dit relatief lage aantal valt volgens NOS-correspondent Joeri Boom te verklaren door het feit dat zo'n beetje alles wat kapot kon, al kapot was.

De nieuwe beving maakte weer veel emoties los

Ondertussen wordt een Amerikaanse legerhelikoper met aan boord zes Amerikaanse mariniers en twee Nepalese militairen vermist. Kort voordat het contact verloren ging, sprak de bemanning onderling over een brandstofprobleem.

Een UH-1Y Huey, het type helikopter dat vermist wordt

Opgezette hereniging met lang verloren moeder blijkt wrede grap

Hoe kun je Moederdag voor een tienermeisje verpesten? Door haar te doen laten geloven dat ze na zeven jaar weer herenigd zal worden met haar verloren moeder, om vervolgens aan te komen zetten met een als vrouw verkleedde man. En dat bij wijze van grap.

Dit flikte een Cambodjaanse televisieprogramma bij de 13-jarige Autumn Allen. Niet geheel verrassend bracht dat een golf van verontwaardiging en negatieve reacties teweeg, en ondertussen heeft het programma zijn excuses aangeboden aan het meisje.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

'Jetman' en 'Jetman Junior' vliegen met jetpack over Dubai

Met een jetpack vliegen is al behoorlijk gaaf, en boven Dubai levert dat ook nog eens hele mooie plaatjes op. Met dank aan Zwitser Yves Rossy en Fransman Vince Reffet, a.k.a. 'Jetman' en 'Jetman Junior' hebben we daar nu beelden van.

Kruissnelheid van de twee snelheidsduivels: 200 km/u. En in duikvlucht kunnen ze naar eigen zeggen de 300 km/u aantikken. Voor ons plezier maakten ze daar een filmpje van, enjoy:

In juni uitsluitsel over bloeddonatieverbod homoseksuele mannen

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid biedt in juni definitief uitsluitsel over een mogelijk einde op een bloeddonatieverbod voor homoseksuele mannen. Tijdens een overleg tussen onder andere belangenorganisatie COC Nederland, bloedbank Sanquin en het ministerie van Volksgezondheid bepleitte het COC dat seksueel risicogedrag het criterium moet worden, niet de vraag of iemand homo- of biseksueel is. Homoseksuele mogen in Nederland nu geen bloed geven.

Mogen homoseksuele mannen binnenkort bloed doneren?

Onderwater-homo tegen Russische duikboten

Rusland en homo's vormen geen gelukkig huwelijk. Dit is ook een Zweedse vredesorganisatie niet ontgaan en gebruikt dit om Russische duikboten te weren met een ludieke actie: een neonbord onder water met daarop een zeeman, slechts gekleed in een zwembroek, met de tekst: "Welkom in Zweden. Gay sinds 1944." In dat jaar werd homoseksualiteit in Zweden gelegaliseerd.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

5000 kilo illegaal vuurwerk gevonden in Tilburg

Twee Tilburgse mannen zullen de volgende jaarwisseling wat minder knallend afsluiten dan verwacht. De politie vond in twee loodsen 5 ton illegaal vuurwerk. Er waren meerdere vrachtwagens nodig om alles af te voeren. Beide mannen zijn opgepakt. Naast al het vuurwerk lagen er volgens de politie ook "hennepgerelateerde materialen".

Geen knalfuif voor de Tilburgse mannen

Actie giro 555 verlengd

De samenwerkende hulporganisaties houden giro 555 voor Nepal langer open. Dit naar aanleiding van de nieuwe aardbeving van vandaag. Tot nu toe heeft de actie bijna 19 miljoen euro opgeleverd.

De actie voor de slachtoffers in Nepal wordt verlengd

Jongen (8) overlijdt na ongeval in zwembad

Een 8-jarig jongetje dat afgelopen zondag in het Limburgse Stein van de bodem van een zwembad is gehaald is overleden. Dat staat op de website van het zwembad. Hij is nog gereanimeerd en in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar. De politie gaat uit van een tragisch ongeval.

Grote brand in Moerdijk

In Moerdijk is een grote brand uitgebroken op een industrieterrein. Volgens Omroep Brabant is de brand bij het bedrijf Remondis Argentia.

Naar het EK voetbal voor 25 euro

Voetbalsupporters kunnen volgend jaar zomer al voor 25 euro een wedstrijd bezoeken tijdens het EK in Frankrijk. Klinkt aantrekkelijk, maar de meeste kaarten zullen duurder zijn, weet supportersvereniging OnsOranje.

"Een redelijke prijs voor de finale is nog steeds 295 euro of 595", zegt iemand van OnsOranje. "Dus het blijven nog steeds behoorlijke prijzen. Het gaat ons overigens niet zozeer om de prijzen. Belangrijker is hoeveel kaarten we uiteindelijk krijgen."

Zeldzame aapjes gestolen uit Franse dierentuin

In Frankrijk zijn uit een dierentuin zeventien zeldzame aapjes gestolen. De politie is in het hele land op zoek naar zeven gouden leeuwaapjes en tien zwartstaartzilverzijdeaapjes. De directeur van de dierentuin maakt zich grote zorgen: "Dit zijn bijzonder kwetsbare diertjes die specifieke zorg eisen." Een aapje kan tussen de 5000 en 10.000 euro opleveren op de zwarte markt.

Een gouden leeuwaapje en een zwartstaartzilverzijdeaapje

Mannen plassen gratis, vrouwen moeten betalen

In het Duitse Keulen werd door mannen zo vaak wildgeplast dat ze nu gratis gebruik mogen maken van nieuwe openbare toiletten. Mannen waren voorheen niet bereid om te betalen en zochten hun heil bij de dichtstbijzijnde boom. Vrouwen moeten wel 50 cent betalen voor het doen van hun behoefte.

Trijntjes 'Walk Along' niet populair bij de bookies

Haar jurk mag dan in het oog springen, Trijntje Oosterhuis heeft met haar nummer 'Walk Along' minder indruk gemaakt bij de bookmakers. Deze verwachten namelijk niet dat Trijntje de finale van het Songfestival zal halen. Ze bungelt zelfs onderaan de lijst van verschillende wedkantoren.

Trijntje Oosterhuis tijdens de eerste repetitie

Grootmoeder krijgt levenslang na doden kleindochter door urenlang rennen

De 'Drill Sergeant from Hell', wordt ze genoemd, de 50-jarige Joyce Hardin Garrard uit Amerika die haar kleindochter zo lang rondjes liet rennen tot het meisje overleed. De kleindochter had gelogen over het eten van chocola, waarna Garrard haar uren lang rond liet rennen zonder water totdat ze instortte. Ze is nu veroordeeld tot levenslang.

'Breakfast for champions'

PSV bereidt zich onder ideale omstandigheden voor op de laatste competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag. Onder de noemer 'trainingskamp' geniet de selectie nog even na van het kampioenschap:

Stoplichten in Wenen krijgen homo-thema

In aanloop naar het Eurovisie Songfestival hebben tientallen stoplichten in Wenen een homovriendelijk tintje gekregen. In plaats van het standaard mannetje worden er nu stelletjes van hetzelfde geslacht afgebeeld. Zo hoopt Wenen zich te presenteren als een tolerante stad die iedereen welkom biedt, maar er wordt ook getracht de veiligheid op straat te verbeteren door meer aandacht naar de stoplichten te trekken.

Thom York op de cover van Iraanse sekshandleiding

Wat zou Thom York, frontman van de Britse band Radiohead, ons kunnen bijbrengen over relatieproblemen? Misschien interpreteren ze in Iran zijn songteksten anders dan wij, want daar staat hij op de cover van een boek die mannen helpt in hun relatie, getiteld Huwelijk- en seksuele problemen bij mannen. De andere mannen die samen met hem de cover sieren zijn verder niet bekend, dus waarom Thom York hier tussen staat is vooralsnog een mysterie.

Tarik Z. houdt kaken gesloten

Tarik Z., die op 29 januari het NOS-gebouw binnendrong, heeft vooralsnog niks gezegd tegenover de rechter. "Daar heb ik nu geen behoefte aan", was het enige dat hij kwijt wilde. Waarschijnlijk zal Z. zijn verhaal doen als de zaak op 19 juni inhoudelijk in behandeling wordt genomen.

Tarik Z.

Friese gemeente luchtig over afstaan eerste plek in misdaadmeter

Het Friese plaatsje Littenseradiel is van de troon gestoten als veiligste gemeente van het land, blijkt uit de misdaadmeter van het AD. De eerste plek - die de gemeente in voorgaande jaren veroverde - is verleden tijd, maar dat vinden ze niet zo erg. Volgens de gemeente zijn er namelijk geen onveilige plekken in Littenseradiel.

Het plaatsje Wommels in Littenseradiel

"Het is een kleine plattelandsgemeente met kleine kernen waar de inwoners elkaar goed kennen. Volgens de politie worden de inbraken vaak gepleegd door opportunisten van verder weg. We weten dat Littenseradiel een veilige gemeente is; daarvoor hoeven we niet de veiligste te zijn."

Amsterdam heeft langste roltrap

Amsterdam heeft sinds vandaag de langste roltrap van Nederland. Vanochtend werd de 47 meter lange trap in het nieuwe metrostation Vijzelgracht geplaatst. Tot vandaag was de langste roltrap van Nederland in Rotterdam te vinden. De roltrap die naar de Rotterdamse Maastunnel loopt is vier meter kleiner.

KNVB onderzoekt ruzie Kazim-Richards en Labyad

Colin Kazim-Richards sprint de spelerstunnel in om Zakaria Labyad op te zoeken

De aanklager betaald voetbal van de KNVB stelt een onderzoek in naar het incident tussen Colin Kazim-Richards en Zakaria Labyad. De Feyenoord-spits zou de Vitesse-aanvaller na de wedstrijd hebben geslagen in de spelerstunnel. Vitesse won het competitieduel in De Kuip gisteravond met 4-1.

De KNVB onderneemt actie naar aanleiding van de uitspraken van Labyad. Beide spelers hebben tot woensdag 11.00 uur de tijd om te reageren.

Een op de drie Russen overlijdt door alcohol

Een op de drie Russen overlijdt door alcohol, blijkt uit cijfers van de OESO. Estland moet het doen met de tweede plek. In Nederland komt 2,7 procent van de sterfgevallen door alcohol.

De minst zware drinkers wonen in Israël.

Postbezorgers in Oostenrijk krijgen koekjes mee voor agressieve honden

In Oostenrijk krijgen postbodes hondenkoekjes mee. Bij het bezorgen van pakketjes zijn er namelijk veel bijtgrage viervoeters en de bezorgers weten daar niet mee om te gaan. In het afgelopen jaar zijn 47 postbodes gebeten in Oostenrijk. De hondenkoekjes werpen al z'n vruchten af, zegt een postbode: "De honden zijn nu aardig."

Van Ojik per direct weg als fractieleider GroenLinks

GroenLinks kritiseert veel partijen

Bram van Ojik legt per direct zijn functie als fractieleider van GroenLinks neer. Zijn opvolger is Kamerlid Jesse Klaver. Van Ojik is sinds september 2012 de voorman van GroenLinks. Hij volgde Jolande Sap op, die toen vertrok omdat het partijbestuur na de Kamerverkiezingen geen vertrouwen meer in haar had.

Ikea waarschuwt voor kinderhekjes

Het kinderhekje is niet bedoeld voor bovenaan de trap

Ikea waarschuwt voor kinderhekjes die verkeerd zijn gemonteerd. Als ze bovenaan de trap worden gezet, kunnen er ongelukken mee gebeuren. Het gaat om twee typen hekjes: de Patrull Klämma en de Patrull Smidig.

Deze modellen zijn sinds 1995 in Nederland te koop. Hoeveel er precies bij mensen thuis hangen, is niet duidelijk. Volgens Ikea is het hekje erg populair. "Wereldwijd lopen de verkochte aantallen in de miljoenen." In Duitsland brak een kind een arm, in Zweden liep iemand een kneuzing op en in Noorwegen brak bij een kind een tand af.

Medewerker presidentskandidaat Rand Paul likt camera

De Amerikaanse presidentskandidaten zijn volop campagne aan het voeren en dat betekent dat ze dagelijks speeches geven. Vaste aanwezige is de zogenoemde tracker. Dat is een medewerker van een oppositiegroep die de hele bijeenkomst filmt in de hoop op een uitglijder van de kandidaat. Dat wordt niet altijd in dank afgenomen, zoals nu door een hoge medewerker van de campagne van Rand Paul.

De strijd tussen trackers en campagnemedewerkers is niet nieuw: vorig jaar probeerde een man met een campagneposter het zicht van de camera te blokkeren.

Weer zware aardbeving in Nepal

Nepal is weer getroffen door een zware aardbeving. De schok heeft de kracht van 7,4 op de Schaal van Richter. Het epicentrum van de beving lag op een diepte van 19 kilometer, enkele tientallen kilometers verwijderd van een stad bij de Mount Everest. Over slachtoffers of schade is nog niets bekend. De trillingen waren tot in de hoofdstad New Delhi van India te voelen.

De verwoestende beving van zaterdag 25 april had een kracht van 7,8 op de schaal van Richter. Het dodental staat op ruim 8000. Er zijn 18.000 gewonden.

Recordbedrag van 160 miljoen euro voor Picasso

Picasso's Les femmes d'Alger heeft op een veiling in New York een recordbedrag opgeleverd. Voor het schilderij werd in totaal ruim 179 miljoen dollar betaald, omgerekend zo'n 160 miljoen euro. Dat is het hoogste bedrag dat óóit op een veilig is betaald voor een schilderij. Picasso schilderde het in 1955.

Het schilderij van Pablo Picasso bracht ruim 179 miljoen dollar op

'De Speld moet nog tienduizenden euro's aftikken'

Stichting De Speld, de organisatie achter de satirische nieuwssite, moet nog tienduizenden euro's betalen aan webhost SysFix. Dat schrijft De Telegraaf. "Dit is bepaald geen grap", zegt de oprichter van De Speld over een dagvaarding die ze van SysFix zouden hebben gekregen. De Speld verhuisde eerder dit jaar naar een andere host, maar had nog een contract van 4000 euro per maand tot 2019 bij de oude. Maar De Speld betaalt die rekeningen niet meer, dus stapt het internetbedrijf nu naar de rechter.

Kazim-Richards vs. Labyad

Feyenoord heeft gisteren een flinke dreun geïncasseerd, maar er ook een uitgedeeld. Dat beweert Vitesse-speler Labyad. Die kreeg het na afloop van de wedstrijd aan de stok met Kazim-Richards en zou daarbij een klap op z'n hoofd hebben gekregen. Het begon al in de wedstrijd, zegt Labyad:

Feyenoord verloor gisteren met 1-4 van Vitesse en zo wordt 't toch nog spannend: AZ jaagt namelijk op de derde plek in de Eredivisie. Feyenoord staat nu nog derde.

Aantal Nederlanders op zomervakantie stijgt weer

We gaan lekker naar Frankrijk, Spanje, Duitsland en Italië deze zomer. Er gaan weer meer mensen op vakantie. Voor het eerst sinds de crisis is er sprake van een stijging, onderzocht het Nederlandse Bureau voor toerisme. Zo'n 2,5 miljoen Nederlanders gaan in eigen land op vakantie. Maar niet meer in een tentje, het aantal kampeerplannen is juist afgenomen.

Drugsafval gevonden in Weert

In Weert heeft de politie een vrachtwagen gevonden die was volgeladen met drugsafval. De truck, die als gestolen was opgegeven in Duitsland, stond geparkeerd op een uitvoegstrook. Het spul is onderzocht door de brandweer en waarschijnlijk kwam dat uit een drugslaboratorium. Ook in de buurt van Sittard zijn vaten gevonden met vermoedelijk drugsafval.