De hekjes zijn niet bedoeld voor boven aan de trap
NOS Nieuws

Ikea waarschuwt voor kinderhekjes

Ikea waarschuwt voor kinderhekjes die verkeerd zijn gemonteerd. Als ze boven aan de trap worden aangebracht, kunnen er ongelukken mee gebeuren.

Het gaat om twee typen hekjes, de Patrull Klämma en de Patrull Smidig. Die zijn bedoeld voor onder aan een trap of in de deuropening tussen twee ruimtes. Boven aan de trap bieden ze volgens Ikea "onvoldoende stevigheid".

Bij Ikea zijn drie ongelukken met het hekje bekend. In Duitsland brak een kind een arm, in Zweden liep iemand een kneuzing op en in Noorwegen brak bij een kind een tand af. De ongelukken gebeurden de afgelopen maanden.

Montagevoorschriften

De Patrull Klämma en de Patrull Smidig zijn sinds 1995 in Nederland te koop. Hoeveel er precies bij mensen thuis hangen is niet duidelijk. Volgens Ikea is het hekje erg populair. "Wereldwijd lopen de verkochte aantallen in de miljoenen."

Mensen die het hekje in huis hebben kunnen bij de klantenservice een extra veiligheidslabel en de aangepaste montagevoorschriften ophalen. Ikea benadrukt dat het speciale hekjes in het assortiment heeft voor boven aan de trap.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl