liveblog
Aangepast

NOS op 3

liveblog gesloten

Arabist Hans Jansen overleden

Hans Jansen in Europees Parlement

De arabist en Europarlementariër voor de PVV Hans Jansen is vanochtend overleden. Hij is 72 jaar oud geworden.

Jansen kreeg zondagochtend een herseninfarct, schrijft zijn familie. "Na een dappere eigenwijze strijd met humor en tederheid is hij vandaag rond 11 uur overleden, omringd door zijn familie."

Ben Saunders vast om slaan verkeersregelaar

Ben Saunders, ooit nog winnaar van The Voice of Holland, zit vast omdat hij een verkeersregelaar heeft geslagen. Volgens RTV Noord-Holland zag Saunders vanmiddag vanuit zijn tattooshop dat zijn vader ruzie had met de verkeersregelaar. Toen hij zich er mee ging bemoeien, liep het uit de hand en sloeg Saunders erop los. Het slachtoffer regelde het verkeer op een bevrijdingsfestivalletje in Hoorn. Dat werd na het incident korte tijd stilgelegd.

2011: Ben Saunders treedt op tijdens de liveshow van The Voice of Holland

Eindelijk vrijheid vieren in de zon

Inmiddels is het op de meeste plekken droog, maar vanmiddag was dat even heel anders. Veel bevrijdingsfestivals zijn later begonnen of tijdelijk stilgelegd vanwege noodweer. In Assen bijvoorbeeld begon de boel uren later dan gepland. Dat betekende dat het optreden van Main Street niet door ging.

Het waait nog wel erg hard, en mede daardoor begint het festival op het hoofdpodium in Almere nu pas om 19 uur vanavond.

Zoektocht naar onbekende man levert reactie op: van zijn vrouw

Een vrouw uit Tennessee kuste tijdens de Boston marathon een random man uit het publiek op de mond. Dat had ze in een weddenschap met haar dochter afgesproken. Mister X was toch best wel knap en dus startten moeder en dochterlief via social media een zoektocht naar de man. Met succes, want ze kregen antwoord: van zijn vrouw.

De echtgenote in kwestie reageerde positief en zei dat ze de hardloopster bewonderde om haar moed.

Dronken Chinees rijdt op gestolen paard naar huis

Een Chinees had bij de paardenraces in de buurt van Peking iets te diep in het glaasje gekeken. In beschonken toestand besloot hij niet in de auto te stappen, maar een paard te stelen en daarop naar huis te rijden.

Wang ontdekte het paard de volgende dag in zijn tuin, maar kon zich niks meer herinneren van de vorige avond.

Politie zoekt jongeren die Dodenherdenking verstoorden

Een still uit het filmpje van de herdenking in Hoofddorp

De politie is op zoek naar jongeren die gisteravond de Dodenherdenking verstoorden. De jongeren in Hoofddorp en Bergen op Zoom riepen leuzen tijdens de twee minuten stilte.

In Zoetermeer werd al een 40-jarige man aangehouden. De man was volgens Omroep West een bekende van de politie.

Vrouw moet stoppen met verkopen 'placenta-smoothie'

Een vrouw uit het Engelse Wiltshire die placenta's gebruikt om smoothies te maken en die te verkopen, moet haar winkel per direct sluiten. Er zijn grote zorgen over de effecten van het drankje op de gezondheid.

Voor een slordige 47 euro kan je de speciale smoothie drinken. Naast placenta bestaan de ingrediënten uit water, banaan en andere vruchten.

Veertig bootvluchtelingen verdronken

Op de Middellandse Zee zijn naar schatting veertig vluchtelingen omgekomen. Volgens de Italiaanse afdeling van Save the Children vielen de slachtoffers zondag uit een rubberboot. Ze konden niet zwemmen en zijn verdronken.

Door het warme weer en de kalme zee doen duizenden vluchtelingen een poging Europa te bereiken. Vorige maand kwamen al 800 vluchtelingen om.

Ex-commandant IRA doodgeschoten in Belfast

Een ex-commandant van de IRA (Iers Republikeins Leger) is in Belfast op straat doodgeschoten. De man werd vanochtend rond 09.00 uur verschillende keren geraakt. De verantwoordelijkheid voor de aanslag is niet opgeëist.

Mysterieus signaal uit ruimte blijkt magnetron

Wetenschappers in Australië zochten 17 jaar lang naar een mysterieus signaal uit de ruimte. Tot overmaat van ramp blijkt het uiteindelijk loos alarm. Het signaal kwam van de magnetron in het observatiecentrum, gebruikt door medewerkers om hun lunch op te warmen.

De astronomen hielden in eerste instantie rekening met een 'dying star' of onweer.

Obama wil domino spelen met Letterman

David Letterman vroeg in zijn Late Night Show wat Barack Obama van plan is om na zijn presidentschap te gaan doen. "Domino met jou spelen, dacht ik zo", was het antwoord van Obama. "En samen naar de Starbucks om verhalen uit te wisselen."

VS Domino spelen - Obama schetst zijn toekomst

Er werden uiteraard ook serieuze zaken besproken, zoals Baltimore en gelijke kansen.

Man speelt basgitaar tijdens het rijden

Appen of telefoneren achter het stuur? Dat hebben we allemaal stiekem wel eens gedaan, maar het kan nog veel gekker. In Londen is een man gesnapt die tijdens het rijden op zijn basgitaar speelde.

De politie had zoiets nog nooit eerder gezien. In Amerika zijn ze wél al bekend met het fenomeen.

Bevrijdingsfestivals Assen en Almere uitgesteld

Assen heeft besloten om het bevrijdingsfestival anderhalf uur later te beginnen vanwege het verwachte onweer. De festiviteiten zouden om 12.00 uur beginnen; dat wordt nu 13.30 uur. Het feest in Almere begint ook later: niet om 12.00 uur, maar om 17.00 uur.

IS claimt aanslag op bijeenkomst met Wilders

Terreurgroep Islamitische Staat heeft de aanslag op de spotprentbijeenkomst in Texas opgeëist. Dat melden diverse bronnen. PVV-leider Wilders sprak gisteren bij de expositie in een voorstad van Dallas.

Kort daarna openden twee mannen buiten het gebouw het vuur. Een beveiliger werd in zijn been geraakt. Daarop schoot een verkeersagent de twee terroristen dood.

Streep door 'Hongerbrug' in Amsterdam

De pontonbrug over het IJ in Amsterdam gaat niet gemaakt worden. Vanwege de slechte weersverwachtingen kan de organisatie de veiligheid van de duizenden mensen die over deze brug willen lopen niet garanderen.

Een animatie van de pontonbrug

Het tijdelijke monument zou worden aangelegd als herinnering aan de 'Hongerbrug' uit de oorlog. Door een gebrek aan brandstof konden de pontjes toen niet meer varen, daarom werden ze achter elkaar gelegd.

Chinese reisleidster ontslagen na dreigementen

Een reisleidster in Hong Kong is ontslagen omdat ze reizigers heeft bedreigd. Volgens de vrouw waren de mensen in haar bus te gierig. Ze vond dat iedereen minstens 300 pond moest uitgeven, anders zou ze een streep zetten door de volgende excursie. Haar tirade werd gefilmd en op social media gezet:

Vaak krijgen reisleiders commissie als toeristen veel aankopen doen in winkels. In China is het verboden om toeristen te dwingen om te shoppen, maar aan die wet wordt dus niet altijd gehouden.

Nederlandse vrouw gewond bij vliegtuigongeluk Peru

Bij een ongeluk met een klein vliegtuig in Peru zijn een Nederlandse vrouw en twee Duitsers gewond geraakt. Volgens ooggetuigen vloog het toestel nog maar zo'n vijf meter hoog toen het neerstortte.

De inzittenden zijn naar een ziekenhuis gebracht. Ze hebben geen ernstige verwondingen.

Mayweather vs. Pacquiao krijgt staartje

'Het gevecht van de eeuw' tussen Floyd Mayweather en Manny Pacquiao krijgt mogelijk een staartje. De organisatie was niet op de hoogte was van een schouderblessure van Pacquiao, die uiteindelijk op punten verloor. Francisco Aguilar, voorzitter van de boksbond in Nevada, wil dat er een onderzoek komt.

Bijzondere jurken op het Met Gala

Er moet veel gebeuren om een jurk nieuws te laten worden, maar op het Met Gala in New York lukte het gisterenavond meerdere keren. Rihanna had bijvoorbeeld vier assistenten nodig om haar en haar kanariegele jurk te begeleiden. Beyonce droeg een doorzichtige jurk met steentjes, die weinig aan de fantasie overliet. Jennifer Lopez viel ook op, omdat haar jurk bij haar heup een gapend gat bevatte.

  • AFP
    Rihanna
  • AFP
    Beyonce en Jay Z
  • AFP
    Rihanna had vier assistenten nodig.
  • AFP
    Jennifer Lopez (l) en Donatella Versace
  • AFP
    Sarah Jessica Parker

Het Met Gala is bedoeld om geld op te halen voor het beroemde Metropolitan Museum in New York. Gasten moeten een kostuum kiezen dat bij het thema past. Dit jaar was dat China.

Supermarkten blijven stunten met vlees

Het aantal kiloknallers in supermarkten is het afgelopen kwartaal verder toegenomen. Volgens dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier steeg het aantal kiloknallers met 18 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. "Dat is een record", zegt de organisatie.

Wakker Dier vindt het onbegrijpelijk dat er zoveel wordt gestunt met goedkoop vlees. "In januari stemde een meerderheid van de Tweede Kamer nog voor een motie om de kiloknallers te verbieden".

Stoffelijke resten Nederlandse backpacker gevonden in Nieuw-Zeeland

De menselijke resten die onlangs werden gevonden op de Nieuw-Zeelandse landtong Farewell Spit zijn van de Nederlandse backpacker Ken Boogers. Dat melden de autoriteiten na identificatie. De familie is ingelicht.

De 26-jarige Ken Boogers werd gevonden in Nieuw-Zeeland