Barack Obama en David Letterman in de Late Show
NOS Nieuws

Obama wil met Letterman domino spelen bij Starbucks

De verkiezingen zijn pas volgend jaar, maar er wordt al druk gespeculeerd over wat Barack Obama gaat doen na zijn presidentschap. Gisteren ging het er ook over toen de Amerikaanse president te gast was in de talkshow de Late Show.

Presentator David Letterman, die zelf eind deze maand stopt, vroeg naar de plannen en kreeg de bal teruggekaatst. "Domino met jou spelen, dacht ik zo", was het antwoord van Obama. "En samen naar de Starbucks om verhalen uit te wisselen."

VS Domino spelen - Obama schetst zijn toekomst

In het interview werden ook serieuze zaken besproken. Obama gaf aan hoe belangrijk het is een positieve boodschap uit te dragen aan jonge, gekleurde Amerikanen. Minderheden en vooral jonge mannen moeten er volgens hem van doordrongen worden dat zij er toe doen en dat de Verenigde Staten in hun willen investeren.

Obama zei dit naar aanleiding van de rellen in Baltimore. In die Amerikaanse stad protesteerden vorige week duizenden Amerikanen tegen discriminatie.

Gelijke kansen

Eerder op de dag sprak Obama over hetzelfde thema. In de New Yorkse wijk The Bronx lanceerde hij de My Brother's Keeper Alliance een initiatief voor gelijke kansen voor minderheden dat is opgezet vanuit het Witte Huis.

"Dat gevoel van onrechtvaardigheid, van onmacht, van mensen die niet gehoord worden, heeft het protest gevoed op plekken als Baltimore, Ferguson en New York”, zei Obama tegen Letterman.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl