De politie in Baltimorre probeert de relschoppers te verdrijven
NOS Nieuws

Noodtoestand om rellen in Baltimore

De gouverneur van de Amerikaanse staat Maryland heeft de noodtoestand afgekondigd vanwege rellen in Baltimore. Vandaag raakten vijftien agenten gewond bij rellen met een groep jongeren. Het is erg onrustig in de stad na de begrafenis van de zwarte Amerikaan Freddie Gray, gisteren. Tientallen relschoppers zijn opgepakt.

Gouverneur Larry Hogan heeft de National Guard opgeroepen om te helpen de rellen de kop in te drukken. Dat gebeurde op verzoek van de stad. Boven op 1500 reservisten van de National Guard krijgt de politie van Baltimore ook steun van 5000 agenten die normaal ergens anders in Maryland werken.

De burgemeester heeft voor de hele stad een avondklok ingesteld. Op beelden is te zien dat er geplunderd wordt. Er is op meerdere plekken brand uitgebroken. Scholen blijven vandaag dicht in Baltimore.

Rellen en plunderingen in Baltimore

Bij de begrafenis van Freddie Gray waren duizenden mensen aanwezig. De 25-jarige man raakte twee weken geleden gewond bij zijn arrestatie. Een week later overleed hij in het ziekenhuis.

President Obama heeft beloofd de stad te helpen als dat nodig is. Hij is volgens het Witte Huis door de burgemeester van Baltimore bijgepraat over de situatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl