liveblog
Aangepast

NOS op 3 Updates 18 april

liveblog gesloten

Op bezoek bij een professionele ontmaagder

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

"Elke vrouw verdient een mooie ontmaagding", schrijft André op zijn website.

Vrouw (21) uit Someren in Valkenswaard overleden aan drugs

Een 21-jarige vrouw uit Someren is vanmorgen overleden in een huis in Valkenswaard. De politie denkt dat drugs de oorzaak is. Vier mannen die in het huis waren toen het gebeurde, zijn aangehouden. Ze worden door de politie ondervraagd.

'Meteorologisch' moeilijkst uitspreekbare woord

'Meteorologisch' is het moeilijkst uit te spreken woord in het Nederlands. Dat zegt het Genootschap Onze Taal in het radioprogramma De Taalstaat. Na een inventarisatie via de Facebook-pagina stelde Onze Taal een top-10 samen van moeilijkste woorden. 2880 mensen brachten daarna hun stem uit via de website van Onze Taal.

'Me-teo-ro-logisch, het is gewoon een rotwoord'

De top-10

1. meteorologisch
2. defibrilleren
3. bavarois
4. uil
5. aluminium
6. munitie
7. cholesterol
8. identiteit
9. nieuws
10. industrieel

Douanier aangehouden wegens drugssmokkel

Een 54-jarige douanier is aangehouden omdat hij wordt verdacht van drugssmokkel. Nadat een smokkelpartij met 400 kilo cocaïne werd onderschept, werd hij aangehouden. De cocaïne zat in een container die per schip Rotterdam was binnengebracht.

De man wordt ook in verband gebracht met een vondst van 3000 kilo cocaïne in november vorig jaar, de op een na grootste vangst ooit in de Rotterdamse haven.

Een medewerker van justitie bekijkt de gevonden drugs

Oldtimer rijdt café binnen

Een autobestuurder van een Bugatti is vanmiddag een voormalig café in het Groningse Wirdum binnengereden. De vrouw van de bestuurder is met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht.

De oldtimer uit 1926 kwam in botsing met een busje waardoor de auto het café in werd geslingerd.

Er is veel schade aan het café en aan de dure oldtimer

Witte heroïne-dealer verdacht van poging tot moord

De man die in Amsterdam witte heroïne heeft verkocht, wordt verdacht van poging tot moord of doodslag op drie Deense toeristen. Hij zit ook vast op verdenking van drugshandel. De drie Denen werden eind februari onwel nadat ze de witte heroïne hadden gebruikt. Ze dachten dat ze cocaïne hadden gekocht.

Op posters wordt gewaarschuwd voor de witte heroïne

Politiebureaus donderdag twee uur dicht

De politievakbonden roepen hun leden op om donderdag de politiebureaus twee uur te sluiten. Tijdens de sluiting doen de actievoerders administratief werk, dat volgens de bonden is blijven liggen vanwege de hoge werkdruk. Onder administratief werk valt ook het opmaken van proces-verbalen en het verwerken van aangiften via internet.

In noord- en oost- en zuid-Nederland gaan de bureaus dicht van 9.00 tot 11.00 uur, in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Noord-Holland en Zeeland is de actie van 13.00 tot 15.00 uur.

Amstel Gold Race walhalla voor fietsendieven

De politie roept de deelnemers aan de toerversie van de Amstel Gold Race op om vandaag op te passen voor fietsendieven. Veel amateurs zetten hun fiets zonder slot weg bij een camper, een café of een hotel. Vorig jaar verdwenen op die manier vijftien peperdure fietsen.

Veel fietsen staan zo voor het grijpen bij de Amstel Gold Race voor amateurs

Scheidsrechter Gözübüyük genoemd in matchfixingzaak

De Nederlandse scheidsrechter Gözübüyük is genoemd in een Duitse strafzaak rondom matchfixing. Volgens verdachte Paul R. was bij betrokken bij manipulatie van wedstrijden, zegt de Volkskrant op basis van documenten van het strafdossier.

Het zou gaan om twee duels uit de eerste divisie in september 2009: Veendam-Helmond Sport en Fortuna Sittard-Cambuur. Op beide wedstrijden zou fors zijn ingezet. Volgens de verdachte kon het alleen de scheids zijn die de wedstrijden manipuleerde, aangezien het vier verschillende teams waren.

Serdar Gözübüyük wordt genoemd in matchfixingonderzoek

Oklahoma kiest stikstof als executiemiddel

De Amerikaanse staat Oklahoma heeft stikstof als alternatief gekozen om de doodstraf uit te voeren. Gouverneur Mary Fallin heeft de nieuwe methode goedgekeurd naast de omstreden dodelijke injectie die nu nog wordt gebruikt bij executies.

Oklahoma wil een andere optie hebben voor de injectie omdat die over twee weken misschien wordt verboden door het Amerikaanse Hooggerechtshof. Dat komt onder meer door ernstige problemen bij de de doodstraf van Clayton Lockett, vorig jaar april. Lockett lag 45 minuten te kronkelen van de pijn voordat hij overleed.

Drie doden door ongeluk met spookrijder

Op de A2 bij Beek in Limburg zijn bij een ongeluk met een spookrijder drie mensen om het leven gekomen. Het ongeluk gebeurde op de rijbaan richting Maastricht. De spookrijder botste frontaal op een tegemoetkomende auto met twee inzittenden. Daarna vlogen beide auto's in brand. De drie slachtoffers overleden ter plekke.

Het nachtelijk ongeluk op de A2