FvD-stemmer Roan (24): 'Ik ben voor fascist uitgemaakt' #ongehoord

time icon Aangepast
Geschreven door
Bobby Schinkel

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Waarom zij FvD stemmen

Roan (24) stemde afgelopen verkiezingen op het Forum voor Democratie. Een partij die snel groeit en volgens Peilingwijzer op zo'n 12 tot 16 zetels staat.

Met de sterke groei komt de partij in het nieuws, maar ook de uitspraken van lijsttrekker Thierry Baudet doen stof opwaaien. Zijn kiezers merken de gevolgen. "Sta je ergens te borrelen en dan word je ineens voor fascist uitgemaakt", vertelt Roan.

Hoewel Baudets aanhangers regelmatig geïnterviewd werden, voelen velen zich ongehoord. Volgens hen is er te veel aandacht geweest voor de uitspraken van Baudet en weinig aandacht geweest voor het partijprogramma. De partij wil bijvoorbeeld meer geld voor docenten, meer geld voor defensie en is een groot voorstander van een bindend referendum.

In #Ongehoord laat NOS op 3 groepen mensen aan het woord die wel in het nieuws waren, maar zelf amper aan het woord kwamen. In totaal stemden ruim achtduizend mensen op onze peiling. Daarvan stemden ruim 1200 mensen op Forum voor Democratie-kiezers.

Tijdens deze serie komen ook nog de fipronil-boeren, behandelaars in TBS-klinieken en Eritreeërs aan het woord. Eerder spraken we met inwoners van krimpregio's. Volg ons ook op Facebook en Youtube om niks te missen.