Aangepast

Boeren, Baudet-stemmers en buitenlui zijn volgens jullie #ongehoord

Uitslag #Ongehoord

Boeren, mensen die op Forum voor Democratie hebben gestemd en inwoners van krimpregio's. Dat zijn de drie groepen die volgens de ruim 8000 deelnemers aan onze peiling afgelopen jaar #ongehoord waren. In december laten we deze groepen aan het woord. Met elke groep maken we een video over dat wat in het nieuws niet aan bod kwam en een video over een bijzonder initiatief.

We hebben ook besloten de nummers vier en vijf aan het woord te laten: behandelaars van zedendelinquenten en Eritrese asielzoekers in Nederland. Tot slot hebben we alle suggesties gelezen die jullie zelf hebben aangedragen. Daarin werd opvallend vaak de 'Gewone Nederlander' genoemd. We gaan op zoek naar die 'normale' burger en doen aan het eind van het jaar verslag van die zoektocht.

Voor nu gaan we dus op zoek naar inwoners van krimpregio's die een ander verhaal kunnen vertellen dan afgelopen jaar in het nieuws kwam. Winkels sluiten, mensen in deze regio's hebben gemiddeld een lagere opleiding en verdienen minder. Dat was te horen in het nieuws. Welk verhaal bleef ongehoord?

Bij de boeren focussen we ons op de impact van een crisis. Als er wat aan de hand is, dan is er volop aandacht, maar wat gebeurt er daarna met agrarische ondernemers? Hoeveel impact heeft bijvoorbeeld de Fipronil-crisis?

Het succes van Forum voor Democratie kwam wel in het nieuws, maar onze lezers gaven aan meer te willen horen van de FvD-kiezer. Over het behandelen van met name zedendelinquenten, had iedereen afgelopen jaar een mening, maar welk verhaal hebben behandelaars van tbs-patiënten zelf te vertellen? Eritreeërs in Nederland waren volop in het nieuws, maar slechts een enkele keer kwam zelf iemand uit die groep aan het woord.

Ben jij zelf iemand die een van deze verhalen goed kan vertellen? Of ken je iemand uit deze groepen die we volgens jou aan het woord moeten laten? Mail ons dan op nosop3@nos.nl en zorg dat je niet langer #ongehoord blijft.

Deel artikel: