Aangepast

Infographic: hoe Max Verstappen van het podium viel

Na de start van de race gisteren waren we Max Verstappen een tijdje kwijt. Hij reed zijn eerste ronden buiten beeld van de camera's. Verbluffend snel vocht hij zich een weg naar voren. We laten hieronder stap voor stap zien hoe.

Veel steun voor Max Verstappen na zijn straf in de Grand Prix van de Verengde Staten gisteren. Hij werd na zijn laatste inhaalmanoeuvre teruggezet van de 3e naar de 4e plaats.

En toen barstte de bom. Weinig autosportliefhebbers begrepen de beslissing van de wedstrijdleiding. Verstappen zelf al helemaal niet. Hij reageerde furieus en schold de steward die hem de tijdstraf bezorgde uit voor van alles en nog wat.

Ook op sociale media kwamen de reacties los. Vooral omdat veel volgers van de Formule 1 de straf voor Verstappen inconsequent vonden. Zij stellen dat andere coureurs die hetzelfde deden niet bestraft zijn.

De roep om de regels te veranderen zodat dit niet meer kan gebeuren wordt binnen de autosportwereld breed gedeeld. Zelfs oud-Formule-1 coureur en Verstappen-criticaster Niki Lauda nam het voor de Nederlander op. "Dit is de domste beslissing ooit".

Toch denkt NOS-autosportverslaggever Louis Dekker dat de breed gedragen kritiek er niet voor zorgt dat de FIA terugkomt van zijn besluit. "Als iets bij de FIA vaststaat, verandert niemand daar iets aan. Dat geldt ook voor deze beslissing", zegt Dekker.

"Deze situatie was vragen om moeilijkheden. Als je de ruimte op een circuit creëert zodat coureurs op deze manier kunnen inhalen, doen ze dat ook. Ze zullen nu wellicht gaan nadenken over veranderingen, maar Max Verstappen terug op het podium acht ik onmogelijk".

Deel artikel: