NOS Op 3
Privéfoto

Bij de aanslag in Nice vielen zeker 84 doden. Wat weten we tot dusver over de slachtoffers?

Hamza, de zoon van Fatima Charrihi, vertelt aan de Franse krant L'Express dat zijn moeder een van de eerste slachtoffers was van de terreuraanslag. Ze had zeven kinderen.

"Mijn broer probeerde haar nog te reanimeren", vertelt hij. "Maar volgens de artsen was ze op slag dood. Ze was iemand die de ware islam beleed, niet de islam van de terroristen."

Volgens de BBC is ook een hooggeplaatste politieagent uit Nice omgekomen: Jean-Marc Leclerc. Hij was in Nice om met zijn familie de nationale feestdag te vieren. Ook een Fransman van 60 - coach bij een atletiekclub en vader - is om het leven gekomen.

Toeristen

Onder de slachtoffers zaten veel buitenlanders. Zo hebben de Russische student Viktoria Savtsjenko en iemand uit Oekraïne het niet overleefd. Ook een Zwitserse werd gedood tijdens de terreuraanval.

Een gezin uit de Verenigde Staten was afgereisd naar Nice om de verjaardag van een familielid te vieren, melden Amerikaanse media. Sean Copeland van 51 uit Texas werd gedood, samen met zijn 11-jarige zoon Brodie.

Op Facebook heeft zijn baseball-club een bericht gedeeld waarin ze stilstaan bij het overlijden van Brodie. De foto die bij de post staat, werd eerder tijdens de vakantie in Frankrijk gemaakt. "Niemand verdient zo'n dood, zeker niet zo'n prachtige familie. Jullie zitten in ons hart, onze gedachten en we bidden voor jullie. Rust in vrede Brodie en Sean, jullie zullen door velen herinnerd worden."

Brodie in de zee bij Nice facebook.com/HCBaseballclub

Een familielid laat op Twitter weten dat het een tragische dag voor de familie is. "Mijn oom Sean en neef Brodie werden gedood bij een terreuraanslag in Nice, Frankrijk, terwijl ze op vakantie waren. (…) Houd alsjeblieft mijn familie en alle families die naasten zijn verloren tijdens de aanslag in gedachten in jullie gebeden vanavond."

Er bestaat onduidelijkheid over het lot een docent en twee scholieren van een middelbare school in Berlijn. Ze waren in Nice om te vieren dat de examens erop zaten en dat ze klaar waren met school. De directie van de middelbare school heeft hun dood bevestigd tegenover Rundfunk Berlin-Brandenburg, maar de senaat in Berlijn ontkent de berichtgeving en noemt het 'speculatie', omdat ze alleen als vermist worden aangemerkt.

Ook een Armeense vrouw van begin 30 is overleden. Op Twitter wordt gezegd dat ze om het leven kwam, omdat ze op een kind zou zijn gaan liggen om het te redden.

STER reclame