Quaresma (L) viert de overwinning met Nani

Wekdienst van 26 juni: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! Vandaag af en toe zon, maar er vallen ook buien. In eerste instantie vooral in het westen, maar in de loop van de ochtend ook op andere plaatsen. Vooral vanmiddag kunnen de buien gepaard gaan met onweer. Het wordt zo'n 19 graden. Morgen eerst regen, later droog en meer zon.

Wat heb je gemist?

Er is veel regen gevallen in Duitsland en daardoor staan de rivieren hoog. Op de Rijn kunnen op een paar plekken geen schepen meer varen. En een dijk op zo'n 35 kilometer van de Nederlandse grens dreigt door te breken, dus zijn er brandweermensen uit de Achterhoek ingezet om hun collega's te helpen met het wegpompen van het water.

Een Britse internetpetitie voor een tweede referendum is al door bijna 3 miljoen mensen getekend. De handtekeningen komen vooral uit Londen en de gebieden eromheen. Volgens tegenstanders van de brexit was de opkomst te laag en de uitkomst dus niet geldig. Het Britse parlement moet de petitie behandelen, maar het ziet er niet naar uit dat er iets mee gaat gebeuren.

De knalgele elektrische Yellow Cloud-gitaar van Prince heeft op een veiling in de Verenigde Staten bijna 125.000 euro opgebracht. De eigenaar van het American Football-team Indianapolis Colts heeft de gitaar gekocht. Het instrument zou een van Prince's favorieten geweest zijn.

Yellow Cloud-gitaar van Prince

In plaats van een lekkere pot voetbal, waar liefhebbers zich op verheugden, kregen we een draak van een wedstrijd voorgeschoteld. Na negentig minuten was er nog niet één keer op doel geschoten. In Studio France vielen de gasten bijna in slaap.

Studio France in slaap gevallen

In de verlenging werd de 1-0 gemaakt door invaller Quaresma. Portugal staat nu in de kwartfinale.

Verder vandaag

Het KNMI waarschuwt opnieuw voor onweer, hagel en wind: code geel. Dat geldt voor Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg. Vanaf 12.00 uur is er kans op onweersbuien, hagel en windstoten. Vooralsnog geldt code geel tot 20.00 uur.

En vandaag is de TT in Assen. De races zijn vanaf 10.45 uur live bij de NOS te zien.

Fijne dag!

Deel artikel: