NOS Nieuws

Nederlandse brandweer pompt water in Duitsland weg

Brandweerlieden uit Dinxperlo, Eibergen en Doetinchem worden in Duitsland ingezet om water weg te pompen. Door hevige regenval staat het water in de Issel extreem hoog. De dijk bij Hamminkeln, 35 kilometer ten oosten van de Nederlandse grens, dreigt te bezwijken.

Honderden brandweerlieden uit onder meer Duisburg, Essen, Wesel en Oberhausen hebben de dijk de afgelopen twee dagen al versterkt met zandzakken en zijn bezig geweest water weg te pompen.

In de Nederlandse Achterhoek is lokaal wateroverlast ontstaan door het hoge water uit Duitsland.

Drie weken geleden moesten de dijken van de Issel ook al verzwaard worden. Op een aantal plaatsen reden de treinen niet door het hoge water.

A3 onder water

Volgens het Waterschap Rijn en IJssel heeft een overstroming van de Issel geen grote gevolgen voor Gelderland. Mogelijk komt wel de A3 in Duitsland onder water te staan, die in Nederland overgaat in de A12.

Het waterschap neemt wel maatregelen om een overstroming van Laag-Keppel te voorkomen. Er is een schot geplaatst in het gat in de kade van de jachthaven. Volgens een woordvoerder is dat in de zomer nog nooit gebeurd.

Bij Dinxperlo wordt water weggepompt om te voorkomen dat een bedrijventerrein onderloopt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl