Wekdienst van 4 maart: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! In het midden en oosten van het land kan het glad zijn door sneeuw of natte sneeuw. Vanmiddag wordt het droger en maximaal 6 graden. In het weekend is zaterdag de betere dag, dan blijft het droog; zondag is er meer kans op regen.

Wat heb je gemist...

Stadswachten worden beter bewapend, meldt het AD. Van zestig grote gemeenten zeiden er dertien dat ze de stadswachten willen uitrusten met handboeien, wapenstok of pepperspray. Stadswachten houden in de wijken toezicht op bijvoorbeeld het neerzetten van vuilnis, en ze letten op overlast. Ze krijgen vaak te maken met agressie en bedreigingen. Behalve betere bewapening wil een aantal gemeenten ook dat er meer stadswachten komen.

Stadswachten in Rotterdam.

Tijdens de formatie in 2012 is voormalig GroenLinks-leider Femke Halsema door de PvdA gepolst voor een ministerspost in het VVD/PvdA-kabinet. Halsema schrijft dat in een boek dat vandaag verschijnt. PvdA'er Asscher, nu vice-premier, liet haar kiezen tussen Binnenlandse Zaken en Ontwikkelingssamenwerking. Ze wilde er over nadenken, maar Asscher trok zijn aanbod in omdat de VVD tegen was.

Femke Halsema bij Pauw

In het tijdschrift Science schrijven wetenschappers dat ze een methode hebben ontwikkeld waarmee het immuunsysteem kankercellen kan herkennen. De onderzoekers beweren dat het moment een stukje dichterbij is gekomen, waarop een kankerpatiënt met zijn eigen immuunsysteem de slechte cellen in zijn lichaam kan aanvallen. Er zijn al eerder pogingen gedaan om het immuunsysteem te sturen, maar die zijn nooit erg succesvol geweest.

Verder vandaag...

Presenteert zanger Douwe Bob het nummer dat hij schreef als Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival. Om 11:20 start TeamDouwe met streamen via Periscope. Verder komen Anouk en Typhoon met een nieuw album. Ook is vanaf vandaag een nieuw seizoen van de hitserie House of Cards beschikbaar op Netflix.

Deel artikel: