Goedemorgen...

Wekdienst: Ajax-supporters woest, bedorven eten en Binnenhof

Goedemorgen,

Vooral in het noordoosten blijft het lang grijs en een graad of twaalf. In de rest van het land wordt het zonniger en maximaal zeventien graden. Het weekend wordt droog met af en toe zon.

Wat heb je gemist?

Ajax-supporters zijn boos omdat ze niet naar de uitwedstrijd tegen FC Utrecht mogen. Ze stappen mogelijk naar de rechter. Bij de laatste wedstrijd misdroeg de harde kern van FC Utrecht zich, onder meer met spreekkoren. De burgemeester van Utrecht is bang dat hij de groepen niet uit elkaar kan houden en wil daarom geen Ajax-fans toelaten.

Bij een schietpartij in Amsterdam-West is gisteravond een man gewond geraakt. Een paar minuten na de schietpartij is in de buurt een brandende auto gevonden.

Nederlanders in Milaan zijn bekeurd omdat ze bedorven eten verkochten. Inspecteurs vonden bij de foodtrucks op de wereldtentoonstelling tientallen kilo's bedorven vlees en brood. Het leverde een boete van 3000 euro op. Het thema van de expo in Milaan is 'voeding en alles wat daarmee samenhangt'.

De Russische president Poetin begint zijn eigen jongerenbeweging. Daar moeten scholieren de waarden van de Russische samenleving leren. Het zou ook goed zijn voor hun persoonlijke ontwikkeling. De beweging wordt door de overheid betaald en gecontroleerd.

Het is een wonder dat de gebouwen rond het Binnenhof in Den Haag nog overeind staan. Dat werd duidelijk tijdens een rondleiding die journalisten kregen vanwege de renovatie die eraan komt.

Natte kelders en kabels bedreigen Binnenhof

Wat je moet weten...

Amsterdam staat zesde in een wereldwijde ranglijst van steden met een overspannen huizenmarkt. Londen staat boven aan de lijst van de bank UBS, Hongkong is nummer 2. Die twee steden vallen in de categorie 'bubbel-risico', met een grote kans op een daling van de huizenprijzen. Amsterdam staat in de categorie net daaronder, 'overgewaardeerd', met nog steeds een behoorlijke kans op een prijscorrectie in de komende jaren.

Deel artikel: