Ajax-supporters in de Amsterdam Arena
NOS Nieuws

Ajax-supporters woest over beslissing Utrecht

Ajax-supporters zijn "hartstikke boos" over de beslissing van burgemeester Van Zanen van Utrecht om geen supporters van de Amsterdamse club toe te laten bij de wedstrijd op 13 december. De Supportersvereniging Ajax noemt het een "idiote situatie" en overweegt juridische stappen te nemen.

Bij de vorige confrontatie tussen de clubs misdroegen Utrecht-supporters op de Bunnikside zich met antisemitische spreekkoren. Op deze tribune zit de harde kern van Utrecht-aanhang. Vanwege de spreekkoren kreeg FC Utrecht een boete en mag de club bij de komende wedstrijd tegen Ajax geen fans op de Bunnikside zetten. De club heeft nu echter besloten om seizoenkaarthouders van de Bunnikside te verspreiden over het stadion.

Volgens Van Zanen ontstaat hierdoor een onaanvaardbaar risico omdat de harde kern van FC Utrecht niet goed te scheiden is van het Ajax-publiek. Daarom heeft hij besloten dat de aanhang van de Amsterdammers niet welkom is.

"De wereld op z'n kop"

AFCA, een andere supportersvereniging van Ajax, noemt de maatregel competitievervalsing. "Dit is de wereld op zijn kop, want de verkeerde mensen worden nu gestraft", zegt Sander Huisman van AFCA.

De KNVB noemt de beslissing van Utrecht ook teleurstellend, maar zegt de verantwoordelijkheid van de burgemeester te respecteren. De Supportersvereniging Ajax noemt deze reactie van de voetbalbond een "loze kreet" en had verwacht dat de KNVB actie zou ondernemen omdat Utrecht de opgelegde straf ondermijnt.

AFCA heeft meer vertrouwen in de voetbalbond. De vereniging wil juridische stappen ondernemen tegen de beslissing en verwacht daarin gesteund te worden door de KNVB.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl