Madonna treedt op tijdens de uitreiking van de Grammy Awards in Los Angeles

Wekdienst: Grammy's, V&D en Afrika Cup

Er is veel bewolking vandaag, met af en toe wat regen. Het wordt vanmiddag 7 graden en de wind neemt af. Morgen is er vooral 's middags meer zon.

Sam Smith heeft vier Grammy Awards gewonnen en is daarmee de grote winnaar van de muziekprijzen. De Britse zanger kreeg in Los Angeles twee Grammy's voor zijn nummer Stay With Me en een voor het album In The Lonely Hour. Ook kreeg hij de prijs voor beste nieuwe artiest.

  • AFP
    Sam Smith
  • AFP
    Winnaar Pharrell Williams gaf ook een optreden tijdens de awardshow
  • EPA
    Dj Tiësto kreeg de prijs voor zijn remix van een nummer van John Legend
  • AFP
    Beyoncé Knowles
  • AFP
    Beck met zijn Grammy voor beste album

Pharrell Williams en Beyoncé gingen met ieder drie beeldjes naar huis, net als Rosanne Cash. De Amerikaanse zanger Beck maakte het beste album, Morning Phase. Aan het begin van de avond kreeg dj Tiësto een Grammy voor zijn remix van het nummer All Of Me van John Legend.

Hoewel de V&D-winkels straks gewoon open gaan, is de toekomst voor het warenhuis nog erg onzeker. Tot gisteravond laat is er onderhandeld over een reddingsplan. Zo wil V&D een half jaar lang veel minder huur betalen. Maar het lijkt erop dat er nog geen akkoord is.

Ivoorkust wint de Afrika Cup

Ivoorkust heeft de Afrika Cup gewonnen. In de finale tegen Ghana ging het heel lang gelijk op: na negentig minuten en verlenging was het nog altijd 0-0. Ook de strafschoppenserie leverde heel lang geen winnaar op. Uiteindelijk moesten zelfs de keepers strafschoppen nemen: nummer 21 en 22, en toen viel de beslissing. De doelman van Ghana miste, die van Ivoorkust niet.

Wilfried Bony tilt penaltyheld Barry Copa

Verder vandaag...

De Kamerleden Öztürk en Kuzu.

De ex-PvdA'ers Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk maken vanmiddag rond 14.00 de naam en het programma bekend van hun nieuwe partij. In november vorig jaar stapten de twee uit de PvdA-fractie. Aanleiding was kritiek op het integratiebeleid van PvdA-minister Asscher.

Kuzu en Öztürk maakten al snel bekend een eigen beweging te willen beginnen.

Deel artikel: