Kuzu schrijft op Facebook dat hij zich gesteund voelt door alle steunbetuigingen
NOS Nieuws

Kuzu en Öztürk blijven in de Kamer

De voormalige PvdA-Kamerleden Kuzu en Öztürk blijven definitief in de Tweede Kamer. Dat hebben ze in een verklaring bekendgemaakt. "Wij blijven in de Tweede Kamer om de strijd tegen verruwing, verharding en verrechtsing voort te zetten."

Vanmiddag schreef Kuzu al op Facebook dat de Kamerleden een beweging willen beginnen. "Om een frisse wind door Nederland te laten waaien," zo staat in de verklaring.

De ex-PvdA-Kamerleden hekelen in hun verklaring het optreden van de PvdA-top die democratisch gekozen Kamerleden dwingt om steeds verder afstand te nemen van hun idealen. Het gaat de Turks-Nederlandse Kamerleden om een "samenleving waar iedereen wordt gewaardeerd en in vrijheid kan leven." De partijtop heeft wat uit te leggen, vinden zij.

Snakken

Kuzu en Öztürk wijzen ook op het vertrek van het PvdA-Kamerlid Bonis over het conflict tussen Israël en de Palestijnen en het PvdA-Kamerlid Hilkens over de strafbaarstelling van de illegaliteit. Teleurgestelde PvdA-kiezers zouden snakken naar een kritisch geluid. "Zij storen zich net als wij steeds meer aan de verrechtsing, verharding en verruwing binnen de politiek en de PvdA in het bijzonder."

De twee Kamerleden zijn gisteravond, tijdens een emotionele fractievergadering bij de PvdA, uit de fractie gezet. Aanleiding was kritiek op het integratiebeleid van PvdA-minister Asscher.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl