NOS Nieuws

Sam Smith gevierde man bij Grammy-uitreiking

Sam Smith heeft bij de uitreiking van de Grammy Awards de meeste prijzen gewonnen. De Britse zanger kreeg in Los Angeles twee Grammy's voor zijn nummer Stay With Me en een voor het album In The Lonely Hour. Ook werd hij onderscheiden als beste nieuwe artiest.

Pharrell Williams en Beyoncé gingen met ieder drie beeldjes naar huis, net als Rosanne Cash, de dochter van country-legende Johnny Cash. Williams won Grammy's voor de live-performance en de videoclip van zijn hit Happy en voor het album Girl. Beyoncé Knowles werd met twee Grammy's onderscheiden voor het nummer Drunk In Love en kreeg ook een beeldje voor de geluidskwaliteit op haar album Beyoncé.

De belangrijke prijs voor het beste album ging naar de Amerikaanse zanger Beck (Morning Phase).

  • AFP
    Sam Smith met een van zijn Grammy's
  • AFP
    Beck met zijn Grammy voor beste album
  • AFP
    Pharrell Williams kreeg drie prijzen en gaf ook een optreden tijdens de awardshow
  • AFP
    Beyoncé Knowles
  • EPA
    Dj Tiësto kreeg de prijs voor zijn remix van een nummer van John Legend

Tiësto

De Grammy's worden in meer dan tachtig categorieën uitgereikt. Aan het begin van de avond kreeg de Nederlandse dj Tiësto een Grammy voor zijn remix van het nummer All Of Me van John Legend.

De uitreiking, die meerdere uren duurde, werd begeleid door optredens en door een videoboodschap van president Obama. Hij riep de aanwezige sterren op om meer te doen tegen geweld tegen vrouwen in de VS.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl