De dag van: zorgen voor Schippers, Sony en Cuba

De dag zit er weer zo'n beetje op. Dit was er vandaag in het nieuws:

Minister Schippers in het torentje van premier Rutte tijdens het overleg

Ja, minister van Volksgezondheid Schippers had een zware dag. Nogal onverwacht stemden drie senatoren van de PvdA dinsdag tegen haar wetsvoorstel over het zorgplan. Dus werd er overlegd tussen Schippers, Rutte, de senatoren en partijtoppers van de PvdA en de VVD. Alles om een val van het kabinet af te wenden.

Het laatste nieuws is nu dat het overleg is verplaatst van het ministerie van Sociale Zaken naar het Torentje van premier Rutte. Of dat al resultaat heeft gehad, weten we nog steeds niet. Wil je dat in goed in de gaten houden, volg dan bijvoorbeeld onze politiek verslaggever Xander van der Wulp:

Asbest in Roermond

In Roermond is de binnenstad uitgestorven wegens te veel asbest. Bij een brand kwam vannacht heel veel asbest terecht in de binnenstad. Daar zijn de winkels tot zaterdagochtend dicht. Alleen bewoners en mensen die er werken mogen nog de binnenstad in.

Hoe is het in Roermond?

Bioscopen zwichten voor hackers

Ondertussen zwichtten aan het eind van de dag de vijf grootste bioscoopketens voor de druk van hackers. Ze gaan de film The Interview niet draaien. De reden: boze hackers. Die dreigen met geweld als ze dat toch doen. Hier lees je daar veel meer over.

Vrouw rookt sigaar in Cuba

Maar met Cuba en Amerika gaat het goed

Obama besloot vandaag ook om de relatie met Cuba flink te verbeteren. Het is tijd voor een verandering, zegt de Amerikaanse president. Dus gaat hij de verhoudingen normaliseren. De landen krijgen weer ambassades in elkaars hoofdsteden en: de Amerikanen mogen legaal aan de Cubaanse sigaren.

Deel artikel: