Vrouw rookt sigaar in Cuba

Witte rook voor Cubaanse sigaren in Amerika

Sigarenliefhebbers in de VS juichen: eindelijk kunnen ze legaal aan de Cubaanse sigaren. Jarenlang waren die verboden, maar sinds vanmiddag zijn Cuba en de VS weer vrienden. Dus mogen Amerikanen voortaan voor 100 dollar aan alcohol en sigaren importeren.

De Amerikanen juichen:

En ook op Reddit juichen ze de versoepeling toe: "Thanks Obama! No seriously, I think this will be a good thing...."

Maar voorlopig ligt er nog geen Cubaanse sigaar in de Amerikaanse winkels. Het maximum importbedrag van 100 euro laat dat niet toe. Maar sigarenverkopers zien dit wel als een eerste stap naar meer Cuba in hun winkels.

Amerikanen kopen bijna 14 miljard sigaren per jaar. Insiders in de sigarenindustrie denken dat zo'n 20 miljoen van daarvan uit Cuba op de zwarte markt komen.

De unieke combinatie van 'zon, een goede bodem en vaardigheid' maakt de Cubaanse sigaar de beste in de wereld

Mitchell Orchant, directeur van een sigarenbedrijf in Londen

Goedkoop zullen de sigaren voor de Amerikanen alleen niet worden. Integendeel, waarschijnlijk stijgen de prijzen van de sigaren enorm nu er meer mensen zijn die ze kunnen kopen.

Ook al komen er maar een paar extra sigaren Amerika in, dat is toch goed nieuws voor de sigarenboeren. "Het opent de deur naar deze heerlijke hobby", zegt Michael Herklots, vice-president van Nat Sherman, een luxe sigaarwinkel in de VS.

Deel artikel: