Vanavond op tv: Faber bespreekt EU-asielbeleid • Verwoesting door orkaan Milton • BBB stemt toch in met windmolens

Faber bespreekt asielbeleid in de EU

27 EU-ministers bespreken vandaag in Luxemburg hoe ze het Europese terugkeerbeleid van afgewezen asielzoekers kunnen verbeteren. Voor Nederland is PVV-minister Marjolein Faber (Asiel en Migratie) bij de bijeenkomst. Zij wil Nederland zo onaantrekkelijk mogelijk maken voor asielzoekers. Welke anti-migratiemaatregelen hebben verschillende EU-landen al genomen?

Verwoesting door orkaan Milton

In Florida heeft orkaan Milton vannacht flink huisgehouden. Er zijn meerdere doden gevallen. Bijna drie miljoen huishoudens en bedrijven zitten zonder stroom. Ook is op sommige plekken de watervoorziening uitgevallen door het noodweer. Gevreesd wordt vooral voor overstromingen als gevolg van de stijgende waterstanden. De autoriteiten in Florida zeggen dat er pas echt een duidelijk beeld komt van de impact van Milton bij daglicht. Correspondent Rudy Bouma doet verslag.

Anti-windmolenpartij BBB houdt ze in Overijssel niet tegen

De BBB is mordicus tegen windmolens op land. In het regeerprogramma van het kabinet staat ook: "Windturbines komen zoveel mogelijk op zee, in plaats van op land." In Groningen viel vorige maand het provinciebestuur nadat BBB tegen een windmolenpark had gestemd. In Overijssel stemde de BBB vannacht wel vóór vier locaties waar straks tientallen windturbines mogen komen. We zijn vandaag in de provincie en peilen er de stemming onder BBB-stemmers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl