De onderhandelaars van de vier partijen ieder aan een kant, achterin de informateurs aan hun eigen tafel

Vanavond op tv: Lange onderhandeldag formatie • Problemen met warmtenetten • Jaren aan de Ritalin • Archeologisch erfgoed bedreigd

Deadline formatie nabij

De informateurs en de onderhandelaars van PVV, VVD, NSC en BBB wacht opnieuw een lange dag van onderhandelen. Het is de laatste dag voor de deadline op woensdagavond. De informateurs moeten dan hun eindverslag aan de Tweede Kamer overhandigen, of er nu een akkoord is of niet. Het zijn de laatste loodjes met op tafel: het zware vraagstuk van de financiële randvoorwaarden voor het nieuwe kabinet. Vanavond het laatste nieuws uit Den Haag.

Dag voor de deadline gaan formatieonderhandelingen tot diep in de avond door

Problemen met warmtenetten

Ze moeten een belangrijke rol spelen bij het gasvrij maken van woningen en het behalen van de Nederlandse klimaatdoelen: warmtenetten, beter bekend als stadsverwarming. Restwarmte uit bijvoorbeeld de industrie verwarmen huizen dan via een buizenstelsel. In 2030 moeten 500.000 huishoudens extra aangesloten zijn op zo'n warmtenet. Maar dat doel komt in gevaar.

Bijna alle nieuwe warmtenetprojecten liggen stil

Jarenlang aan ADHD-medicatie

Onderzoeker van het UMCG Anne Flore Matthijssen promoveert vandaag op haar onderzoek naar ADHD-medicatie. Daarvoor hield ze een enquête onder 900 huisartsen en volgde ze 94 kinderen die deze medicatie langer dan twee jaar gebruikten. Vanavond de resultaten.

Twijfels over ADHD-medicijn

Hitte en droogte bedreigen archeologisch erfgoed

Het Nederlandse klimaat verandert in hoog tempo. Dit gaat gepaard met toenemende temperaturen en hittegolven, zware buien en droogteperiodes. Door extreem lage grondwaterstanden kunnen archeologische schatten droog komen te liggen en rotten. Daarvoor waarschuwt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) vandaag.

Hitte en droogte bedreigen archeologisch erfgoed

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl